KOLLIDERTE MED TAUEBIL: Iron Maiden beskriver skadene på flyet som omfattende. Foto: Facebook/Iron Maiden
KOLLIDERTE MED TAUEBIL: Iron Maiden beskriver skadene på flyet som omfattende. Foto: Facebook/Iron Maiden

Iron Maiden-fly skadet i Chile

Hardrockbandets nyanskaffede jumbojet ble skadet under bakkeoppholdet i Santiago.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bilder på sosiale medier viser at en av flyets fire motorer er skadet. Skadene skyldes et uhell i forbindelse med sleping av maskinen på bakken, skriver den chilenske avisen La Cuarta.

Iron Maiden skriver selv på Facebook at flyet ble påført store skader. Flyet ble slept for å fylle drivstoff da koblingen mellom flyet og tauebilen sviktet.

– Flyet mistet styringen under en sving og kolliderte med tauebilen, skriver bandet.

Resultatet var store skader på understell og to motorer. I tillegg ble to personer skadd og sendt til sykehus.

KAN IKKE FORTSETTE: Iron Maidens fly krever omfattende reparasjon, og bandet vurderer å skaffe en ny «Ed Force One» for å fortsette turneen. Foto: Iron Maiden/Facebook
KAN IKKE FORTSETTE: Iron Maidens fly krever omfattende reparasjon, og bandet vurderer å skaffe en ny «Ed Force One» for å fortsette turneen. Foto: Iron Maiden/Facebook

Iron Maiden er ute på verdensturne. Fredag spilte bandet for 58.000 fans på Estadio Nacional i Santiago sammen med Anthrax og The Raven Age.

Iron Maidens frontmann Bruce Dickinson er flyver og har i mange år selv fløyet bandet rundt når de er på turne. Flyet har kallenavnet «Ed Force One».

«ED FORCE ONE»: Her er 747-maskinen fotografert på Monsignor Oscar Romero International Airport ved San Salvador 5. mars. AFP PHOTO/Marvin RECINOS
«ED FORCE ONE»: Her er 747-maskinen fotografert på Monsignor Oscar Romero International Airport ved San Salvador 5. mars. AFP PHOTO/Marvin RECINOS Foto: Marvin Recinos

Tidligere har de brukt en Boeing 757, men før årets turne skaffet de britiske rockerne seg en atskillig større Boeing 747-700 jumbojet. Flyet skulle ha rikelig med plass til både musikere, roadies og utstyr.

– Isn't she a beauty, skrev bandet på sin egen nettside da nye «Ed Force One» landet i Cardiff for første gang 18. februar.

Søndag skal Iron Maiden etter planen spille i Cordoba i Argentina. Bandet tror denne konserten skal gå som planlagt.

– Heldigvis hadde de 20 tonnene med utstyr ikke blitt lastet om bord i «Ed Force One» da ulykken skjedde. Selv om dette er tragisk for vårt nydelige fly, forventer vi ikke at dette vil påvirke de neste konsertene i Cordoba og Buenos Aires. Og vi håper å finne en ny «Ed Force One» for å fortsette dette eventyret med oss i nær framtid, skriver bandet.

15. juni spiller Iron Maiden på Telenor Arena.

  • I 2008 ble TV 2 med da Bruce Dickinson fløy fansen til konsert i Trondheim. Se reportasjen (reporter: Kaare Skard)