Donald Trump avlyste da tusenvis av demonstranter møtte opp

Presidentkandidaten Donald Trump måtte avlyse valgmøte i Chicago da flere tusen demonstranter møtte opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Årsaken var sikkerhetsmessige hensyn, det melder nyhetsbyrået AP. Trump valgte å avlyse valgmøte han skulle holde på Universitet i Illinois i Chicago, til tross for at det ikke var politiets anbefaling. Talsmann for Chicago politiet sier til AP at de hadde tilstrekkelig med mannskap til å håndtere situasjonen på universitetet.

Tusenvis på arenaen

Flere tusen hadde møtt opp for å demonstrere mot Trump som republikanernes presidentkandidat og hans politikk. Ifølge nyhetsbyrået brøt folkemengdene ut i jubel da det ble kunngjort at Trump valgte å avlyse. Flere stormet scenen. Med hendene i været ropte demonstrantene «vi stoppet Trump». Andre Trump-tilhengere ropte derimot «USA, USA!» og «vi vil ha Trump» ifølge CNN. De melder at det var mellom 8.500 til 10.000 oppmøtte i arenaen.

Varslet demonstrasjon

Ifølge nettavisen Chicagoist var det flere dager i forveien varslet at det kom til å bli store opptøyer dersom valgmøtet skulle holdes på universitet. Også flere av professorene ved universitet ønsket ikke at Trump skulle holde sitt valgmøtet sitt der, i fare for bråk blant de oppmøtte.

Valgmøtet ble utsatt

Etter beskjeden om at valgmøtet ble avlyst skal det ha vært isolerte fysiske sammenstøt mellom enkelte av gruppene.

Trumps kampanje opplyser i en pressemelding at arrangementet vil bli flyttet til en annen dato.