Nazi-krangel med Oddekalv endte med kaffekasting på åpen gate

Oppklaringsmøtet mellom Kurt Oddekalv og en forsker endte med politianmeldelse i Bergen fredag.

Striden startet på TV 2 Nyhetene torsdag. Forsker Øivind Bergh ved Havforskningsinstituttet beskyldte Kurt Oddekalv for å lenke til nazistiske nettsider fra sin Facebook-side.

– Det er i hvert fall slik at Kurt Oddekalv har delt informasjon og delt lenker fra høyreekstreme organisasjoner, og også har sluppet til representanter fra disse på sin Facebook-side, sa Bergh til TV 2 torsdag.

– Visste ikke

Kurt Oddekalv fronter organisasjonen Norges Miljøvernforbund. Oddekalv forklarer overfor TV 2 at han ikke visste hvilke sider han lenket til.

– Jeg visste ikke hvem som hadde laget den siden, men jeg synes at uansett hva du er for noe, så kan du ha rett i noe, hvis du skjønner hva jeg mener.

Kalte Oddekalv «nettroll»

Fredag ville han skvære opp med Bergh. Men da Oddekalv kalte Bergh for «nettroll», rant det over for havforskeren. Han kylte kaffe latten han hadde i hånden rett på Oddekalv.

Oddekalv reagerte med å løpe etter Bergh og si «nå må du passe deg».

I en SMS til TV 2 skriver Bergh følgende:

«Når Oddekalv nekter å anerkjenne at det å spre nazipropaganda er et problem, men anser det at slikt blir tatt opp som «nettroll» og «mobbing», får han tåle å bli brunskvettet.»

Politisak

Fredag anmeldte Oddekalv Bergh for kaffekastingen.

– Han poster drit om meg i bøtter og spann og at han trekker fram at jeg er nazist. Jeg synes det er ganske krenkende, sier Oddekalv.