DØMT: En 36-årig kvinne er i lagmannsretten dømt til 13 års fengsel for drapet på Vibeche Sofie Falck Danielsen (innfelt). Foto: Privat/TV 2.
DØMT: En 36-årig kvinne er i lagmannsretten dømt til 13 års fengsel for drapet på Vibeche Sofie Falck Danielsen (innfelt). Foto: Privat/TV 2.

Kvinne dømt til 13 års fengsel for drap i Trondheim

En 36-årig kvinne er i lagmannsretten dømt til 13 års fengsel for drapet på Vibeche Sofie Falck Danielsen i Trondheim.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tiltalte kvinnen ble torsdag kjent skyldig i drapet, og fredag kom straffeutmålingen, ifølge Adresseavisen.

Straffen er den samme som Sør-Trøndelag tingrett kom fram til.

Frostating lagmannsrett kjente onsdag kvinnen skyldig, og fredag kom straffeutmålingen, ifølge Adresseavisen.

Straffen er den samme som Sør-Trøndelag tingrett kom fram til, en dom kvinnen anket.

Etter å ha vært savnet i fem dager ble 48 år gamle Vibeche Sofie Falch Danielsen funnet død i Nidelva i Trondheim 20. januar 2014.

En 49 år gammel mann er i lagmannsretten dømt til 13 års fengsel for drapet. Sør-Trøndelag tingrett dømte ham først til 14 års fengsel etter å ha funnet det bevist at han sammen med sin daværende samboer (36) hadde fraktet Danielsen gjennom Trondheim sentrum i en elektrisk rullestol, før de dumpet liket i elva.

36-åringen var opprinnelig mistenkt for medvirkning til drapet, men saken ble henlagt. Da 49-åringens ankesak kom opp for lagmannsretten, endret han forklaring og opplyste av samboeren var med på å utføre drapet. Det førte til at 36-åringen ble pågrepet og tiltalt.

Både i tingretten og lagmannsretten har den 36-årige kvinnen nektet skyld. Hun forklarte under begge rettssakene at hun støttet seg til en dørkarm på soverommet da drapet skjedde.

(NTB)