Isabel (25) skulle bare fikse neglene – to dager etter så tommelen slik ut

AU!: Tommelen til Isabel Rinaldi Carlsen (25) fikk en infeksjon i neglen. FOTO: PRIVAT
AU!: Tommelen til Isabel Rinaldi Carlsen (25) fikk en infeksjon i neglen. FOTO: PRIVAT
En liten rift i tommelen gjorde at Isabel fikk en infeksjon. Hun måtte innlegges på sykehus, og neglen måtte fjernes.

Torsdag forrige uke besøkte tannklinikkleder Isabel Rinaldi Carlsen (25) en neglesalong i Oslo for å få satt på negler, noe hun har gjort mange ganger før.

Dagen etter begynte fingeren å verke, og da hun senere samme dag dro på jentetur til Bergen, ble smerten uutholdelig.

– Det var fryktelig vondt. Jeg klarte ikke fokusere på noen ting. Det ble bare verre og verre, sier Carlsen til TV 2.

Neglen ble blå, så ble den svart. Hun tok kontakt med neglesalongen, som rådet henne til å behandle den i medisinsk grønnsåpe.

Det hjalp ikke. Til slutt ble smertene så store at hun oppsøkte lege. På lørdag dukket hun opp på legevakten i Bergen, som sendte henne rett til Haukeland sykehus.

Der ble hun innlagt med en gang.

Legen: – Trolig etter neglebehandling

På sykehuset fortalte legen at hun hadde fått en infeksjon i tommelen, trolig som følge av neglesalongbesøket.

Slik så tommelen ut da smertene startet. Foto: Privat
Slik så tommelen ut da smertene startet. Foto: Privat

– Hun forteller at hun fikk et sår på tommelen i forbindelse med neglebehandling, det er mest sannsynlig inngangsporten for infeksjonen. Vi mener det slik sett er en sammenheng mellom neglebehandlingen og infeksjonen som har oppstått, sier kirurg Christer Kubon, som opererte Carlsen.

Kubon presiserer at han ikke er hundre prosent sikker på at infeksjonen stammer fra neglebehandlingen, men at han har grunn til å tro det.

Han legger til at alle behandlinger som gir sår, eller fare for sår, på kroppen medfører risiko for infeksjon (for eksempel også injeksjon av fillere, piercing, tå/fotpleie osv).

Salongen avviser sammenheng

TV 2 har vært i kontakt med den aktuelle neglesalongen i Oslo. De avviser blankt at de har noe med infeksjonen å gjøre.

– Jeg er sjokkert at en lege setter dette i sammenheng med neglebehandlingen når infeksjonen er så ille som den er. Det hadde gått flere måneder før det hadde kommet dit det er nå, sier daglig leder ved salongen til TV 2.

Styreleder i salongen forteller at de har hygieneprosedyrer som er langt strengere enn det som egentlig er påkrevd. I tillegg til å desinfisere utstyret med samme middel som blir brukt på sykehus, så utsetter de brukt utstyr for UV-stråling i 45 minutter.

– Vi er forundret på alle måter over at dette skal ha noe med vår behandling å gjøre. Jeg får meg ikke til å tro det. Det er klart at det finnes bakterier og sånn som man normalt har på huden som kan gjøre det samme. Det kan sikkert legene på Haukeland fortelle deg også, sier styrelederen.

De forteller at de aldri har opplevd lignende situasjoner.

Verste smerten

Antibiotikaen virket ikke. Foto: privat
Antibiotikaen virket ikke. Foto: privat

Antibiotikabehandlingen Isabel fikk fungerte ikke. Da legene i tillegg mistenkte at det var puss under neglen, ble hun sendt til kirurgisk behandling med drenasje og skylling under neglen.

Til slutt måtte Isabel fjerne neglen sin.

– Det vil over tid vokse ut en ny negl. Det er sannsynlig at tommelen vil bli stiv og øm en periode nå, men vi håper og tror at hun på sikt vil få full funksjon i tommelen sin igjen, sier kirurg Kubon.

– Folk sier at det å ta mandlene i voksen alder er skikkelig vondt, og det har jeg gjort. Likevel er dette den absolutt verste smerte jeg har opplevd, sier hun.

– Ikke verdt det

25-åringen vil fortelle sin historie fordi hun selv aldri hadde tenkt at det kunne være noen risiko ved å sette på negler.

– Det er veldig mange jenter som setter på negler, og jeg er en av dem som bryr seg om hår, negler og vipper. Nå er ingen helt sikre på hvorfor jeg fikk infeksjonen, men den kom akutt, utviklet seg ekstremt raskt og har ført til flere operasjoner i tommelen. Etter etter en så vond opplevelse, vil jeg la neglene mine være i fred. Dette er det ikke verdt, sier Carlsen.

Isabel må trene opp tommelen igjen etter behandlingen. Foto: privat
Isabel må trene opp tommelen igjen etter behandlingen. Foto: privat

Kunne fått blodforgiftning

Nå venter tre uker tommelrehabilitering. Hun må bygge den opp, og gå til fysioterapeut i Oslo. Egentlig skulle hun gjerne vært et annet sted.

– Jeg skulle egentlig på tur til Australia i tre uker. Det er mest bittert. I stedet skal jeg trene tommelen, sier Carlsen.

Det kunne derimot gått så mye, mye verre.

Legene hennes sier nemlig at det var veldig viktig for henne at hun søkte medisinsk hjelp så fort.

– Risikoen ved å komme for sent til lege er at infeksjonen kan progrediere. Da kan det være risiko for at man utvikler feber og blodforgiftning, sier kirurg Kubon.

Lik TV 2 Nyhetene på Facebook