Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– I dag betaler mange bobiler samme takst som vogntog. Det oppleves urimelig. Nå endrer vi dette, og de fleste bobiler likestilles med personbiler, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Endringene trer i kraft 4. april, og ministeren håper tiltaket vil få flere bobilturister til Norge. Dagens bomtakster for tunge biler er to til fem ganger høyere enn for personbiler.

– Jeg tror flere vil reise til Hitra og Frøya med bobil når de må betale 119 kroner, og ikke 595 kroner, som i dag. Et raskt regnestykke viser også at for strekningen Oslo-Nordkapp vil prisen gå ned fra 539 kroner til 231 kroner. Med denne endringen håper jeg flere velger å kjøre på norske veier, fremfor å kjøre om Sverige, sier Solvik-Olsen.

Den nye ordningen gjelder biler over 3.500 kilo som går under kjøretøygruppe M1. Det inkluderer de fleste bobiler, campingbiler og større personbiler. For at bilistene skal kunne benytte seg av de lavere takstene må de skaffe seg en elektronisk brikke med gyldig avtale. (©NTB)