Mann skjøt flere skudd mot helsearbeidere i Bergen

BERGEN (TV2:NO): Elever og små barn ble holdt igjen innendørs ved Haukås barneskole og Kidsa barnehage ved Breistein i Åsane utenfor Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mann og en kvinne er pågrepet ved en leilighet ved Breistein i Åsane utenfor Bergen etter en væpnet politiaksjon.

– Vi fikk melding klokken 12:58 om at tre helsearbeidere var beskutt fra en leilighet. De tre ankom i en ambulanse etter at en mann hadde bedt om frivillig bistand. Da de kom inn i leiligheten tok han frem en pistol og skjøt mer enn ett skudd med en pistol, sier Ole Bjørn Sveen fra Hordaland politidistrikt til TV 2.

Politiet vet ikke hvilket type våpen som er brukt, men utelukker ikke at det kan ha vært en gasspistol.

– Ingen av de tre ble truffet eller er skadet. Det var også en kvinne i leiligheten. Etter forhandlinger kom de to frivillig ut av leiligheten og ble pågrepet, sier Sveen.

Barn ved Haukås barneskole og Kidsa barnehage i området fikk beskjed om å holde seg innendørs og pårørende ble varslet gjennom sms:

«Hei. Grunnet en væpnet politiaksjon i nærområdet rundt skolen holder vi samtlige elever igjen inne i skolebygget. Elevene kan hentes av foresatte med bil. Ingen elever blir sluppet ut av skolebygget uten at de evt. blir hentet, eller før politiaksjonen er avsluttet.»

Etter pågripelsen kan foreldre hente barna sine.

Haukås er en barneskole med plass til 270 elever.

– Det stemmer at det er en pågående situasjon i nærheten og at foreldrene er varslet visa sms, sa avdelingsleder Espen Esmark ved skolen til TV 2.

– Skoledagen er egentlig avsluttet, men barna holdes inne etter instrukser fra politiet. Barna kan hentes av foreldre, men de må hentes med bil, la han til.

Kidsa barnehage har til vanlig 105 barn.

– Vi har fått beskjed om å trekke barna innendørs og har også fått en egen politivakt like utenfor. Vi kan se masse politi og folk i området, fortalte Birgitte Flom, daglig leder ved Kidsa barnehage Breistein til TV 2.

– Foreldre til barna kan komme og hente barna, politiet står nok mest her for vår trygghet, la hun til.