Fremskrittspartiet går mest frem og får sin høyeste oppslutning siden stortingsvalget på målingen TNS Gallup har laget for TV 2 i mars.
Blå menn
Det er større forskjeller enn på lenge på hvordan menn og kvinner sier de vil stemme. Mandatberegningene til TV 2 viser at det ville blitt flertall på Stortinget med 93 mandater for Høyre og Fremskrittspartiet dersom menn var alene om å bestemme.
Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet fremstår dermed som langt mindre attraktive for menn enn de gjør for kvinner.
– Nå tror jeg også vi har en politikk som kan interessere menn, med fokus både på arbeid og verdiskapning som jeg tror både kvinner og menn er opptatt av. Men vi sier takk til damene de pleier ofte å være forut for sin tid, sier partielder Jonas Gahr Støre (Ap).
Kjetil Løset blogger om målingen: Store aldersforskjeller
Røde kvinner
Blant kvinnene er det derimot motsatt. Arbeiderpartiet ville fått 78 mandater og ville dermed bare trengt hjelp fra et annet parti for å sikre seg flertall, dersom kvinnene var alene om å bestemme.
– Jeg mener vi leverer veldig mye god politikk som burde appellere til kvinner. Vi må få frem betydningen av alt regjeringen gjør som betyr noe for familieøkonomien, for muligheten til å få behandling når man blir syk og omsorg når man blir eldre, sier partielder Siv Jensen (Frp).
Regjering i medvind
Mens flere av småpartiene sliter med oppslutningen, går Fremskrittspartiet mest frem med 1,6 prosentpoeng til 15,8 prosent på målingen. Så høy oppslutning har ikke partiet hatt på TV 2s målinger siden stortingsvalget i 2013.
– Jeg tror det handler om at vi styrer landet i en krevende tid hvor vi er opptatt av å finne gode og trygge arbeidsplasser for de som mister jobbene sine. Det handler selvsagt også om at Fremskrittspartiet og Høyre leverer gode svar på de asylutfordringene Norge nå møter, sier Siv Jensen.
Regjeringsstorebror Høyre får 24,8 prosent (- 0,2). Oppslutningen om de to regjeringspartiene er dermed høyere enn i begynnelsen av februar.
Støttepartier i motgang
Kristelig Folkeparti og Venstre som begge er støttepartier for regjeringen går tilbake etter en måned hvor de har markert avstand til regjeringen blant annet på asylpolitikken.
Kristelig Folkeparti får 4,7 prosent (- 1,5), mens Venstre får 4,4 prosent (- 0,5). Begge de to partiene nærmer seg dermed sperregrensa på fire prosent, som avgjør om partiene får være med å kjempe om de 19 utjevningsmandatene på Stortinget.