DESPERATE: To flyktninger fra Pakistan forsøkte denne uken å henge seg i sentrum av Aten. Mennesker hastet til for å hjelpe de to, og begge overlevde. (AP Photo/Thanassis Kamvyssis)
DESPERATE: To flyktninger fra Pakistan forsøkte denne uken å henge seg i sentrum av Aten. Mennesker hastet til for å hjelpe de to, og begge overlevde. (AP Photo/Thanassis Kamvyssis) Foto: Thanassis Kamvyssis

Desperate flyktninger forsøkte å henge seg i Aten

Stengte grenser fører til kaotiske tilstander i Hellas.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Europeiske land vedtar stadig strengere grensekontroll for flyktninger.

Mange av migrantene kommer sjøveien til Europa, med Hellas som første stoppested på reisen nordover.

Mandag besluttet Makedonia å nærmest stengte grensene, og den siste uken er minst 20.000 flyktninger strandet i Hellas, skriver Reuters.

Greske myndigheter frykter en voldsom flaskehals.

Desperate

Makedonia har bestemt at de kun vil la syrere og irakere komme inn i landet, og de fleste må ha pass for å få reise videre.

Østerrike har satt en grense på kun 80 søknader om asyl per dag, og vil la maks 3200 flyktninger reise gjennom landet.

Balkan-landene lager felles planer om innstramminger og kontroller langs grensene.

For flyktningene fra alle andre land betyr det at de ikke har noe sted å reise, og situasjonen skaper desperasjon og fortvilelse i Hellas. Også myndighetene i Hellas fortviler.

– Hellas skal ikke bli et Libanon, eller et lager av sjeler, sier innvandringsminister i Hellas Yannis Mouzalas, og viser til Libanon som huser én millioner flyktninger.

Alle asylmottak er fulle, og Hellas må nå ta i bruk idrettarenaer for å huse flyktningene.

Hang seg

HJELP: De to mennene fikk raskt hjelp og ble etter hvert sendt til sykehus. Hendelsen skjedde midt på Victoria-plassen i Athen. (AP Photo/Thanassis Kamvyssis)
HJELP: De to mennene fikk raskt hjelp og ble etter hvert sendt til sykehus. Hendelsen skjedde midt på Victoria-plassen i Athen. (AP Photo/Thanassis Kamvyssis) Foto: Thanassis Kamvyssis

Ifølge Daily Mail skal to unge flyktninger, i ren desperasjon over situasjonen, forsøkt å henge seg i sentrum av Athen.

Den dramatiske hendelsen skjedde midt i sentrum av Hellas' hovedstad. Én av mennene, en flyktning fra Pakistan, ble bevisstløs, men fikk hjelp ned fra treet han forsøkte å henge seg i.

Begge flyktningene ble sendt til sykehus, men overlevde.

Hver eneste dag ankommer tusenvis av flyktninger til Hellas. Hittil i år har det kommet over 100.000 flyktninger til Hellas og Italia.