Selvjustisgruppa Odins Soldater eller Soldiers of Odin patruljerte gatene i Drammen.
Foto: Heiko Junge/NTB scanpix
Selvjustisgruppa Odins Soldater eller Soldiers of Odin patruljerte gatene i Drammen. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix Foto: Junge, Heiko

Islamister svarer Odins soldater med Allaahs soldater

Personer knyttet til islamistmiljøet i Oslo hevder de har dannet gruppen Allaahs soldater, som et svar til den kontroversielle Odins soldater.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– I respons til den vantro gruppering Odins soldaters patruljering i gatene, har vi muslimer valgt å opprette en gruppe som skal patruljere gater, i første omgang i hovedstaden Oslo, for å forby det onde og kalle til det gode, skriver en kilde i islamistmiljøet til VG.

Gruppen oversetter gruppenavnet «Jundullaah» til norsk med «Allaahs soldater».

Avisen har fått tilsendt bilde av det gruppen planlegger som uniform: En hettegenser dekorert med det svarte flagget til ekstremistgruppen IS over hele ryggen.

Skrik om oppmerksomhet

Kjetil Stormark er forfatter og terrorekspert, og mener den påståtte etableringen av Allahs soldater kan være et skrik om oppmerksomhet fra profetens ummah-miljøet, som angivelig står bak etableringen.

– Det gjelder både høyreekstreme som forsøker å etablere Odins Soldater, og på samme måte svarer Profetens Ummah-miljøet, hvis det er de som står bak denne kontringen. De skriker de etter oppmerksomhet for at de ikke skal bli glemt, sier han til TV 2.

Han mener også a tdette kan være en reaksjon på uttalelser de siste ukene om at islamistmiljøet ligger med brukket rygg.

– De har et veldig behov for å vise at det fortsatt er liv i de. Hvor mye liv det gjenstår å se, om dette er et medieutspuill eller om det er en organisasjonsmessig kraft og evne til å gjennomføre dette, sier Stormark.

Ber politiet følge med

– Borgervern hører ikke hjemme i Norge enten de gjør det for Odin eller for Allah. Jeg legger til grunn at politiet, som er de eneste som har myndighet til å patruljere og bruke makt, følger slike miljøer så tett som omstendighetene krever, sier Hadia Tajik om islamistgruppen. PST ønsker ikke å kommentere enkeltgrupperinger.

Odins soldater har patruljert i gatene i flere norske byer, ikledd svarte hettegensere med vikinghjelm og norsk flagg på ryggen. Flere av gruppens medlemmer har ifølge politiet tilknytning til kriminelle miljøer. (©NTB)