Gjedde ble Torsk

Christine (23) ønsket å bryte med forventningen rikmannsfamilien Tybring-Gjedde hadde til henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Latteren sitter løst hos Christine Tybring-Torsk når TV 2 møter henne i en havn innerst i Oslofjorden.

Hun er der for å sjekke om det går an å ta en tur ut med vannscooteren, men desverre ligger isen ennå.

Det nye navnet er ikke noe hun bare kaller seg. Hun heter det, ifølge Folkeregisteret.

– Det ble forventet av de eldste i min familie at jeg skulle ta utdanning og at jeg skulle gå inn i en kontorjobb og leve som alle andre. Men det ville jeg ikke, jeg vil heller være lykkelig enn å sitte på et kontor døgnet rundt, forklarer hun.

Hun tok navnet for å markere et skille i livet, og som litt for å peke nese til de i slekten som mente hun ville mislykkes dersom hun ikke gjorde det som ble forventet.

Vil ikke ha familieformuen

Tybring-Torsk nyter livet som snowboarder i bakkene og som vannscooterkjører på bølgene.

Det er dette livet hun vil ha, ikke økonomiutdannelse i utlandet og kontorjobb når hun kommer tilbake. Hun klarer seg bra uten familieformuen.

– Jeg jobber som båtmekaniker og som skitrener. I fjor kjøpte jeg en leilighet på Snarøya som jeg leier ut, og bor midlertidig hos min mor. Planen er å kjøpe en leilighet til snart, bo i den og leie ut den andre, sier Tybring-Torsk.

Til Dagsavisen poengterer Tybring-Torsk at hun ikke ønsker å markere avstand til sin onkel, stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde.

– Jeg stemmer Frp selv, sier 23-åringen.

Trives på vannscooteren

Og det er liten tvil om at også den yngste i familien har teft for forretninger, trass i sitt opprør. Hun peker på en annen vannscooter som ligger i havnen.

– Den der kjøpte jeg for ni tusen, og solgte for 30. Jeg lever bra av å kjøpe og oppgradere, for så å selge videre, da taper jeg ikke verdier.

Og foreløpig drømmer hun absolutt ikke om å eie en av de svære cabin cruiserne som ligger fortøyd like ved.

– Akkurat nå er jeg fornøyd med å hoppe på bølgene de lager. Vi får se, tiden vil vise, smiler Tybring-Torsk, før hun drar videre for å være skilærer i Grefsenkollen.