MELDINGER: Ungdom som lager profiler på Gaysir risikerer å få en rekke av disse meldingene i innboksen. Foto: TV 2
MELDINGER: Ungdom som lager profiler på Gaysir risikerer å få en rekke av disse meldingene i innboksen. Foto: TV 2

UNGE BOMBArDERES MED GROVE SEXFORESPØRSLER:

Mann (49) til gutt (16): – Lyst til å treffe en voksen og velutstyrt mann?

– Vi sletter noen profiler på grunn av dette hver dag, sier Gaysir.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dersom du er en 16 år gammel gutt som oppretter en profil på Gaysir, Norges største nettsamfunn for homofile, vil du få mange meldinger i innboksen.

TV 2 har opprettet tre forskjellige brukere, alle på menn som er 16 år. Det er 16-årsgrense på Gaysir.

Profilene har navnene Markus00, Eirik00Svendsen og 99Mats.

Profilene er kun opprettet, og det er ikke lagt inn noen annen informasjon enn at de tilhører gutter på 16 år fra Oslo-området. Det er ikke lagt ved bilde på profilene, heller ingen kommentarer som henviser til at de er interessert i noe seksuelt.

De meldingene som i løpet av det første døgnet tikket inn, viser at det ikke mangler på tilbud om sex-møter, der det i flere tilfeller også er penger involvert.

Dette er noen av kommentarene TV 2s profiler mottok:

«Lyst til å treffe en voksen og velutstyrt mann?», spør en 49 år gammel mann.

Erfaring med sex-salg? Trenger du hjelp?

Prosenteret hjelper alle over 18 år som har erfaring med salg av sex

Sex og samfunn svarer på spørsmål og kan bistå med helsesjekk. Tlf. 22 99 39 00. Har også en chatt på sine nettsider sexogsamfunn.no

Helseutvalget har en anonym chattjeneste på youchat.no for ungdom. Den er åpen mandag og torsdag mellom kl. 17.30 og 20.30.

«Snill og rolig mann søker treff med kåt gutt jeg kan få suge tom. Ta kontakt hvis interessert», skrive en 69 år gammel mann.

«Veldig klar for noe jeg, og du kan kanskje være interessant du. Kan du ta kontakt så ser vi hva vi får til?», skriver en 46 år gammel mann.

«Heisann. Lyst til å bli kjent med meg? Skal snart til Oslo, kanskje vi kunne møtes? Kanksje noe du trenger, $$ kanksje?», skriver en 58 år gammel mann.

– Større aksept

Ida Elin Kock ved Prosenteret, som jobber for å hjelpe prostituerte, er bekymret for denne typen kommunikasjon.

Hun mener omgivelsene ville reagert sterkere om disse kommentarene ble utvekslet mellom en mann og en ung jente, og er bekymret for at det kan treffe sårbar ungdom.

– Det er ofte er ungdom som er alene med tankene sine om seksualitet og seksuell legning. Mange har også en belastende fortid. Så opplever de plutselig å få komplimenter og oppmerksomhet, og de blir presset til å være med på ting som de kanskje ikke ønsker i utgangspunktet, sier hun.

Har blitt fristet av Gaysir

TV 2 fortalte lørdag om Alexander (25), som har solgt sex over halve livet.

Han forteller at sider som Gaysir stadig frister ham til å fortsette med prostitusjonen.

– Det har vært ganger der jeg har tenkt at jeg skulle slutte, men så logger jeg meg på nettet og har flere tilbud i innboksen. Da har jeg blitt fristet hver gang, det er for enkelt, sier han.

– Gjør alt vi kan

Daglig leder i Gaysir sier de er klar over at siden deres brukes til kommunikasjon mellom folk som kjøper og selger sex.

– Vi er klar over at dette skjer. Hva folk snakker om seg imellom er ikke noe vi kan kontrollere, men med en gang vi blir gjort oppmerksom på denne typen kontakt sletter vi de aktuelle brukerne, forteller Jim Roger Høyen, daglig leder i Gaysir, til TV 2.

Han understreker at dette er en type trafikk de ikke ønsker, og at de har flere verktøy brukerne kan benytte seg av for at de skal unngår denne typen meldinger.

– Blant annet kan man sette en aldersgrense for dem man vil ha kontakt med, og vi har enkle metoder for å innrapportere ting på, sier han.

Han er også klar over at det i stor grad er eldre menn som har kontakt med yngre menn.

– Og her ser vi både at eldre menn etterspør sex, av og til mot betaling, og at yngre menn aktivt tilbyr det, sier Høyen.

Han sier Gaysir sletter flere profiler som blir innrapportert hver dag.