VOLDTEKT: «Islamsk voldtekt av Europa» står det på denne ukens forside av det polske magasinet wSieci.
VOLDTEKT: «Islamsk voldtekt av Europa» står det på denne ukens forside av det polske magasinet wSieci.

Polsk magasinforside viser Europa «voldtatt» av islam

Høyrevridd magasin får sterke reaksjoner på sin siste utgave.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det polske magasinet wSieci publiserte denne uken en svært omstridt forside.

Det høyrevridde magasinet har en hvit, skrikende kvinne på forsiden, kun med et EU-flagg svøpt om seg.

Det som skal forestille flyktninger strekker seg etter kvinnen, lugger og holder henne fast. I tittelen heter det: «Islamsk voldtekt av Europa».

«Ønsker Europa å begå selvmord?»

Magasinet har valgt å bruke store de ukens utgave på flyktningstrømmen i Europa.

Utgaven beskrives av magasinet som «en rapport om hva media og Brussels elite skjuler for EUs borgere». Inni magasinet finner man overskrifter som «Europas helvete» og «Ønsker Europa å begå selvmord?».

wSieci kritiserer blant annet at overgrep begått innvandrere ikke kom i søkelyset før masseovergrepene i Köln på nyttårsaften, da hundrevis av kvinner anmeldte overgrep.

Får sterke reaksjoner

Mange reagerer nå sterkt på hvordan det polske magasinet fremstiller flyktninger. Noen sammenligner journalistikken med nazi-propagandaen i Tyskland og Italia på 1930-tallet.

Den norske filosofen og samfunnsdebattanten Lars Gule sier til Nettavisen at forsiden i polsk, historisk kontekst lett kan forstås som rasistisk.

– Karikaturen trenger ikke å oppfattes som en høyreekstremistisk eller reaksjonær kommentar. Noen og enhver kan ha bekymringer for politiske og ikke minst demografiske endringer som følger av flyktningstrømmen. Men når man kobler denne kommentaren opp mot den polske konteksten, blir den usmakelig og kan forstås som rasistisk, sier Gule.