KREVENDE: Obama tror ikke Trump forstår hvor krevende presidentjobben er. FOTO: REUTERS/Kevin Lamarque
KREVENDE: Obama tror ikke Trump forstår hvor krevende presidentjobben er. FOTO: REUTERS/Kevin Lamarque Foto: Kevin Lamarque

Obama overbevist om at Trump ikke blir president

Barack Obama tror det amerikanske folk forstår at det er uklokt å velge Donald Trump som sin neste president.

– Denne jobben er ikke som å være vert i et talkshow eller reality-program. Den handler ikke om forfremmelse eller markedsføring. Den er krevende, sa presidenten da han møtte pressen i forbindelse med et toppmøte med sørøstasiatiske ledere i California mandag.

– Jeg fortsetter å tro at Trump ikke vil bli president. Og årsaken til det er at jeg har stor tillit til det amerikanske folk. Jeg tror de anerkjenner at det er en alvorlig jobb å være president, sa Obama.

Samtidig mener presidenten at ikke bare Trumps mange kontroversielle utspill, men hele det republikanske feltets retorikk, gir grunn til bekymring.

– Dette er ikke bare Trump. Se på uttalelsene fra de andre kandidatene. Det er ikke én eneste kandidat i det republikanske nominasjonsvalget som mener vi burde gjøre noe med klimaendringene, sier Obama.

– Det er et kompliment

Trump var raskt til å slå tilbake mot Obamas uttalelser, da han talte til en folkemengde i South Carolina.

– Han har gjort en elendig jobb som president og satt oss så langt tilbake, sa Trump, til jubel fra tilhørerne.

Videre beskrev han blant annet presidentens budsjetter, håndtering av terrorgruppa IS og helseprosjektet ObamaCare som fiaskoer.

– Det at han sier dette er faktisk et stort kompliment, mente Trump.

(NTB/TV 2)