Tre zikasmittede døde i Venezuela

Tre mennesker i Venezuela har dødd av komplikasjoner knyttet til det myggbårne zikaviruset, opplyser president Nicolás Maduro.

Zulay Balza greier ikke å lukke øynene sine hos nevrologen Jairo Lizarazo på Erasmo Meoz-sykehuset Cucuta i Colombia. Hun er en av de tredve tilfellene av den sjeldene nervesykdommen Guilliain-Barré syndrom som har blitt oppdaget i delstaten siden zika-utbruddet. Foto: AP
Zulay Balza greier ikke å lukke øynene sine hos nevrologen Jairo Lizarazo på Erasmo Meoz-sykehuset Cucuta i Colombia. Hun er en av de tredve tilfellene av den sjeldene nervesykdommen Guilliain-Barré syndrom som har blitt oppdaget i delstaten siden zika-utbruddet. Foto: AP Foto: Ricardo Mazalan

Det er første gang dødsfall i Venezuela kobles til zika-utbruddet, som har spredd seg raskt, særlig i Latin-Amerika. I Venezuela er det påvist 319 tilfeller av zikasmitte, ifølge Maduro.

– Dessverre har vi hatt tre dødsfall som følge av zika på landsbasis, sier presidenten i et TV-intervju.

Zikafeber gir vanligvis milde influensasymptomer, men i Brasil kobles viruset til en kraftig økning i mikrocefali, en alvorlig fosterskade som fører til underutviklet hjerne.

I delstaten Norte de Santander i Columbia, melder helsemyndighetene at de har registrert 30 tilfeller av nervesykdommen Guillain-Barre syndrom siden Zika-utbruddet startet, 10 ganger mer enn det som er normalt.

NTB/TV 2

Mer innhold fra TV 2