Kristian Valen løslatt: – Jeg har fått mange nye ideer til show

Komiker Kristian Valen (41) er sluppet løs fra arresten. Han skjønner ingenting av trusselsiktelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Nå er jeg bare utrolig sliten, men dette var absolutt en ny opplevelse for meg. Nå har jeg fått grobunn for mange nye ideer til show fremover, sier en sliten Kristian Valen til TV 2.

Valen ble møtt av sine nærmeste på politihuset på Grønland.

– Jeg skjønner ingenting av dette her. Og det tror jeg heller ikke politiet gjør. Jeg ønsker ikke å si mer om dette akkurat nå, sier Valen.

Arrestert fredag

Valen ble pågrepet av politiet i Oslo fredag for å ha lagt ut bilder av politibetjenter på Facebook og utlovet dusør til dem som gjenkjente dem.

Politiet sikte komikeren for trusler mot polititjenestemennene.

Bakgrunnen for Valens Facebook-utbrudd er at politiet ble bedt om å bistå AMK-sentralen på et oppdrag i Valens leilighet klokken 06 fredag morgen.

Valens samboer hadde skadet seg på en kniv, og Valen likte åpenbart ikke at politiet også kom til stedet.

Han utlovet 10.000 kroner til folk som hadde informasjon om politifolkene, og det er dette forholdet Valen ble siktet for.

Politiet avhørte ham lørdag etter at Valen ikke var i form til noe avhør fredag.

– Avhøret er i gang, men ennå ikke avsluttet. Så langt er det lite som tyder på at politiet vil framstille ham for varetektsfengsling, sa politistasjonssjef Tore Soldal på Sentrum politistasjon.

Vurderte faren for trusler

Soldal sa tidligere lørdag det i forbindelse med avhøret vil bli vurdert om det er noen fare for framtidige trusler fra Valen. Dersom det ble konkludert med det, ville komikeren i så fall bli framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingreBtt.

Under avhøret, som var ventet å bli ferdig tidlig lørdag ettermiddag, ble Valen bistått av advokat Morten Grønvigh fra advokatfirmaet Hammervoll Pind. Fredag kveld uttalte advokat Martin Holst-Olsen fra samme firma at komikeren var sliten og ikke innstilt på å stille i et omfattende avhør lørdag.