Over 2500 politibetjenter er ute i gatene under Köln-karnevalet, likevel er det til nå rapportert om 22 nye tilfeller av seksuelle overgrep. Foto Scanpix.
Over 2500 politibetjenter er ute i gatene under Köln-karnevalet, likevel er det til nå rapportert om 22 nye tilfeller av seksuelle overgrep. Foto Scanpix. Foto: Oliver Berg

– 22 nye tilfeller av seksuelle overgrep på Köln-karneval

Köln (TV 2): Overgrepene fortsetter tross massivt politioppbud.

Tysk politi opplyser om 22 nye tilfeller av seksuelle overgrep etter karnevalets første dag i Köln.

Blant annet skal en 27 år gammel kvinne ha blitt slått ned på gaten og voldtatt. En 17 år gammel mann er pågrepet, siktet for å stå bak dette.

Flere forhold
En 29 år gammel mann fra Nigeria er pågrepet for en voldtekt som skal ha funnet sted like ved Schloß Holte -Strukbrock like utenfor Köln.

I byen Rietberg skal en 16-åring og en 17 år gammel jente blitt seksuelt trakassert, og en 24-åring fra Algerie er pågrepet og siktet.

I tillegg er det fra før kjent at en belgisk tv-reporter ble antastet av to menn mens hun rapporterte live fra festivalen for tv-kanalen RTBF.

- En hånd landet på brystet mitt. Jeg var i sjokk, sier reporteren Esmeralda Labye til The Local.

Massivt politioppbud
2500 politifolk er satt inn for å hindre nye masseovergrep under karnevalsfeiringen.

Nær 800 forhold ble politianmeldt etter nyttårsfeiringen i byen, som skapte en offentlig skittentøyvask i politiet og stor diskusjon over hele landet.

Over 1,5 millioner mennesker er ventet å besøke byen i forbindelse med karnevalet.