Valen må bli på glattcelle: – Dette er maktmisbruk og trakassering

Kristian Valen er for sliten til å gjennomføre avhør med politiet.

Oslo politidistrikt har nå besluttet å opprettholde varetekten mot komiker Kristian Valen over natten grunnet "gjentagelsesfare", opplyser Valens advokat Johan M. Hammervoll til TV 2.

Valen ble pågrepet og arrestert tidligere i dag etter at han la ut bilder av politibetjenter på Facebook og utlovet dusør til dem som gjenkjente dem.

– Dette er trakassering og maktmisbruk av politiet. Rett og slett håpløst, og det er totalt uten mening at han holdes fengslet over natten. Vi har sagt at politiet må bestemme seg. Kreve varetekt, avhøre ham eller slippe ham, sier Hammervoll.

Advokaten opplyser til TV 2 at komikeren har vært for sliten til å gjennomføre avhør i dag.

Tok bilder og video
Bakgrunnen for Valens utbrudd er at politiet ble bedt om å bistå ambulansen på et oppdrag i Valens leilighet klokken 06 fredag morgen. Valens samboer hadde skadet seg på en kniv, og Valen likte åpenbart ikke at politiet også kom til stedet.

Valen tok bilder og video av politiets besøk.

Nekter
Dette ble siden lagt ut på Valens Facebook-konto, hvor det også ble utlovet 10.000 kroner til folk som har informasjon om politifolkene.

Det er dette forholdet Valen er siktet for. Valen nekter for å ha gjort noe galt.

– Dette er tredje gang politiet oppsøker ham på under to år, og dette er også en tredje bomtur. Kristian oppfattet de som er avbildet som profesjonelle, og han ville derfor ha informasjon om hvem dette er slik at disse kan forklare seg når hans klage over politiet skal behandles. Hvis disse personene skulle føle seg truet av Kristian blir jeg veldig overrasket, sier advokaten til TV 2.