Ekstorpedoen Espen Lee er innlagt på sykehus til han får medisiner fra Norge. Foto: Scanpix.
Ekstorpedoen Espen Lee er innlagt på sykehus til han får medisiner fra Norge. Foto: Scanpix. Foto: Iakovos Hatzistavrou / Afp

Espen Lee innlagt på sykehus på Kypros

Ekstorpedoen ble sendt ut av fengsel og inn på sykehus.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ekstorpedo Espen Lee (60) er innlagt på sykehus i Kypros.

Lee er gått tom for medisiner som han er avhengig av. Medisinene er ikke å oppdrive i Kypros, og derfor er Lee lagt inn på sykehus over helgen under observasjon.

Han vil bli liggende her frem til hans medisiner ankommer fra Norge.

– Ja, han er innlagt på sykehuset for noen dager og vi håper medisinene kommer på plass snarest mulig, sier hans advokat Soteris Argyrou til TV 2.

Argyrou er en av to kypriotiske advokater som forsvarer Espen Lee i denne saken.

TV 2 kjenner også til at Lee mandag kveld etter pågripelsen ble kjørt til sykehus etter å ha sagt at han var dårlig. På sykehuset skal det ha blitt konkludert med at det ikke var noen grunn til at han skulle være der.

– Kidnappingsforsøk
Lee er mistenkt for å ville gjennomføre et kidnappingsforsøk av en norsk jente på snart tre år, som bor hos sin gresk-kypriotiske mor.

Det hele skal ha vært planlagt å gjennomføre sammen med en 40 år gammel mann fra Østlandet og en 28 år gammel mann fra Østfold.

Kypriotisk politi pågrep de tre på en grenseovergang mellom den tyrkiske og greske delen av Kypros. Lee nekter skyld, og hevder han dro til Kypros for å hente en bil.

I går ble han begjært varetektsfengslet av kypriotisk politi.

Kypriotiske medier har meldt at de tre Espen Lee og to andre nordmenn har oppholdt seg på Kypros i to uker for å planlegge kidnappingen.

Under overvåkning
De skal ha vært under overvåking i minst to uker.

I bilen deres fant politiet kart, notater og adresser som tydet på at de var på vei for å kidnappe den snart tre år gamle jenta med norsk far.

Kypriotisk politi etterlyste torsdag ytterligere en mann i saken.