FRISK DEBATT: Demokratenes presidentkandidater under nattens debatt. (Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP) 
FRISK DEBATT: Demokratenes presidentkandidater under nattens debatt. (Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP)  Foto: Justin Sullivan

Clinton til frontalangrep på Sanders i New Hampshire

Temperaturen var merkbart høyere da Hillary Clinton og Bernie Sanders møtte til duell i New Hampshire torsdag. Frontene er skjerpet etter valgthrilleren i Iowa.

Mens Sanders åpnet med å gjenta løftene om at han vil forandre amerikansk politikk og økonomi, valgte Clinton å angripe noen av de løftene fra første stund. Hun sa i sin åpningsreplikk at hun «ikke lover ting hun ikke kan holde» og tok for seg løftene om helsetilbud for alle og gratis høyere utdanning.

Sanders sier på sin side at han ikke ser noen grunn til at helsehjelp ikke skulle være en rettighet i stedet for et privilegium. Clinton svarte med at Sanders' «tall ikke går opp» og at hun ikke ønsker å kaste landet ut i nok en betent debatt om offentlig helsehjelp. I tillegg mener hun prisen for høyere utdanning bør ligge på et nivå folk har råd til, men ikke være gratis.

En ting de to derimot kunne enes om, er at «økonomien har ikke fungert for amerikanere flest» og at sterke krefter vrir systemet til sin fordel. I helsedebatten sa Clinton også at hun mener begge to ønsker det samme men at de er «uenige om hvor vi skal starte og hvor vi skal ende». (©NTB)