VILLE CHATTE: Linnéa Claesson bestemte seg for å svare den eldre mannen som ville chatte med henne. SKJERMDUMP: INSTAGRAM/FACEBOOK
VILLE CHATTE: Linnéa Claesson bestemte seg for å svare den eldre mannen som ville chatte med henne. SKJERMDUMP: INSTAGRAM/FACEBOOK

«Snuskemann» ville chatte med Linnéa (24) – svaret hennes er helt perfekt

Svaret fra Linnéa Claesson var neppe responsen som mannen ønsket seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da en melding fra en eldre mann tikket inn inn på mobiltelefonen til Linnéa Claesson fra Stockholm, bestemte hun seg for å svare.

«Hei, vil du ta en prat med en eldre mann», skrev mannen til henne på Facebook.

«Ja, så flaks at du skriver», svarte den svenske 24-åringen.

«Hvordan har du det, søtnos?» fortsatte han.

Nå får chattedialogen stor oppmerksomhet på internett og i svenske medier.

Får meldinger daglig

Linnéa har nemlig tatt skjermpdumper av samtalen, og lastet disse opp til Instagram-kontoen «Assholesonline». Til svenske Aftonbladet forteller 24-åringen at hun har opprettet kontoen for å bidra til kunnskap og bevissthet om netthat og trakassering.

– Det er mange som får slike meldinger daglig. Jeg begynte kontoen for ett år siden fordi mange ikke trodde meg når jeg fortalte om det, sier hun til avisen.

På kontoen laster svensken opp meldinger som hun selv har mottatt, samt tips hun har fått fra følgerne.

– Ditt lille ludder

I meldingene, som ble lastet opp for tre dager siden, skriver Linnéa at hun gjerne skulle ha hatt litt hjelp med historiepensumet.

«Jeg sitter og forsøker å forstå en tekst fra Aristoteles og trenger virkelig hjelp. Jeg gjetter utfra profilbildet ditt at dere var klassekamerater.», svarte hun.

«Nå var du morsom, ditt lille ludder. Ikke noe poeng å sløse bort mer tid på deg i alle fall», skrev mannen.

«Så uflaks, jeg håpet at vi kunne snakke litt om Alexander den store, Stockholms blodbad og hvordan du opplevde begynnelsen på aristokratenes fall under den franske revolusjonen. Men det blir kanskje en annen gang», fortsatte Linnéa.

«Lille ludder, slutt bare», var den siste meldingen fra mannen.

Old dudes get so grumpy. 👴 #assholesonline

Et bilde publisert av Tired of assholes online? (@assholesonline)

– Det er så sykt

Bildene blir nå spredt på både Facebook og på Instagram. Linnéa håper at dette vil føre til at flere diskuterer det faktiske problemet.

– Jeg tror ikke at alle forstår at det er et annet menneske med følelser og tanker på den andre siden. Man tar seg rett til å behandle andre mennesker dårlig. Jeg synes det er så sykt, sier hun til Expressens Omtalat.