BERLIN: Asylsøkere i Berlin sover mens de venter på å registrere seg. Foto: Fabrizio Bensch/Reuters
BERLIN: Asylsøkere i Berlin sover mens de venter på å registrere seg. Foto: Fabrizio Bensch/Reuters Foto: Fabrizio Bensch

90.000 søkte asyl i Tyskland i januar

Strømmen av flyktninger og migranter til Tyskland fortsetter i vinter med full styrke. Daglig søkte rundt 3.000 asyl i januar.

Totalt registrerte tyske myndigheter 91.671 asylsøknader i januar, nærmere 60.000 flere enn i januar i fjor.

I fjor søkte 1,1 millioner mennesker asyl i Tyskland – og like mange kan komme i år dersom den nåværende tendensen fortsetter.

Økte utfordringer

Mens utfordringene øker med å ta seg av alle flyktningene, har myndighetene innført tiltak for å dempe tilstrømningen av nye asylsøkere, samt sørge for raskere utvisning og retur av ulovlige og kriminelle innvandrere.

Heller ikke lenger sør i Europa er det noen tegn på at flyktningstrømmen er i ferd med å avta. Bare i januar trosset minst 62.000 mennesker vinterkulden og tok den farlige sjøveien til Hellas fra Tyrkia – hele 35 ganger flere enn i januar i fjor.

Flere kvinner og barn

De fleste av dem kom fra Afghanistan, Irak og Syria og rundt en tredel er enslige mindreårige, opplyste ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) tidligere i uka.

FNs barnefond UNICEF sa samtidig at sammensetningen av flyktninger som ankommer greske øyer i båter, har endret seg. Tidligere var de fleste unge menn, men nå er over halvparten kvinner og barn, ifølge FN. (©NTB)