iPhone er en meget populær telefon her til lands. Nå har nettstedet news.com funnet frem flere relativt skjulte koder for deg som er over gjennomsnittet interessert i slik. Foto: AP Photo/Paul Sakuma.
iPhone er en meget populær telefon her til lands. Nå har nettstedet news.com funnet frem flere relativt skjulte koder for deg som er over gjennomsnittet interessert i slik. Foto: AP Photo/Paul Sakuma. Foto: Paul Sakuma

Hemmelige koder gir deg tilgang til skjulte iPhone-tjenester

Flere nye koder gir deg funksjoner som har vært skjult for mange.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

iPhone er en meget populær telefon her til lands, og mange kjenner allerede til de fleste hulrom, fiksfakserier og innstillinger på Apple-produktet.

Men News.com har nå funnet en ny rute inn til informasjon på telefonen din dersom du taster en relativt enkelt kode.

Funksjonen som frem til nå har vært skjult for relativt mange, kalles 'Field Mode'.

Skjulte knapper
For å aktivere dette må du taste inn *3001#12345#*, og deretter trykke på ringeknappen. Her vil du få en detaljert indikator, som vil gi deg en mulighet til å endre på telefonens mottak av internettsignal.

News.com skriver at skalaen går fra -40 til -140. Når du har funnet din funksjon holder du ned tastelås-knappen til en melding om å slå av telefonen vises. Når dette kommer opp, trykker du på hjem-knappen og funksjonen er aktivert.

Dette er imidlertid ikke den eneste kode som vil gi deg tilgang til skjult informasjon. News.com har gjort en grundig jobb, og funnet flere koder som kan være hendig for deg om du er over gjennomsnittet interessert i denne typen finurligheter.

Flere hemmeligheter
Taster du *#33# vil du få opp statusen for anropssperring. Dette kan du slå på ved å taste *33*pin# og av ved #33&pin#.

Slår du *#43# vil du sette i gang "samtale venter"-funksjonen. Den gjør at du blir varslet hvis noen prøver å kontakte når du allerede er i en samtale.

Du kan slå denne funksjonen på og av ved å taste *43# og #43#.

Og til slutt: taster man *#06# vil få opp et unikt 15-sifret IMEI-nummer, som tildeles hver enkelt telefon. Den kan brukes til å slå av telefonen eksternt om den blir stjålet.

Rikelig omtalt
iPhone er både hatet og elsket, og relativt ofte finner brukere av telefonen skjulte knapper og funksjoner. Titt og ofte kommer det også frem meldinger om problemer ved produktet.

I fjor sommer fikk flere iPhone-brukere en mystisk tekstmelding som fikk telefonen deres til å krasje.

Da viste det seg at årsaken var er en nyoppdaget bug som ble knyttet til operativsystemet Ios og Messenger-appen.

Den kan du lese mer om her.