– Vi har ikke fått 100 prosents bekreftelse på at det er de, men det er mye som tyder på det, sier operasjonsleder Charles Bøgild til TV 2.

Årvåkne kunder på Rema 1000 i Postveien i Sandnes kjente igjen kvinnene etter å ha sett Åsted Norge mandag kveld. Politiet ble varslet, og en patrulje rykket ut og pågrep to kvinner.

Kvinnene ble pågrepet klokken 11 tirsdag. De er satt i sentralarresten i Stavanger.

Tilfreds

– Vi er veldig godt fornøyd med publikums årvåkenhet, at man klarer å kjenne igjen kvinnene etter å ha sett tv-innslaget. TV 2s sending ser ut til å være en suksess. Det fører til den ene pågripelsen etter den andre, så det er veldig bra, sier Bøgild.

Åsted Norge gikk mandag kveld ut med en video av to kvinner som ble filmet mens de stjal lommeboken til en kvinne som handlet på Rema 1000 Sannidal i Telemark 30. januar. Politiet beskrev lommetyvene som svært aktive og ba om publikums hjelp i saken.

Bildene viste hvordan den ene kvinnen smilte tydelig fornøyd etter å ha hatt hånden nede i vesken til en intetanende kunde.

Politiet opplyste til Åsted Norge at lommetyvene ser ut til å gå etter eldre mennesker, og at de har vært i Vestfold, Agder og Telemark.

Tatt i Rogaland

Dagen etter at innslaget ble vist på TV 2, er kvinnene etter alt å dømme pågrepet i Rogaland takket være årvåkne TV 2-seere.

– Når du så smilet på hun ene som stjal lommebøker, er det en ekstra gevinst at de ble tatt de så kjapt, sier Charles Bøgild.

  • Etter at kvinnene etter alt å dømme er tatt, velger TV 2 å sladde kvinnenes ansikter og fjerne den aktuelle videoen fra TV 2s nettsider.