DRAPSTRUET: Eirik Nilsen fra Kirkenes har mottatt en drapstrussel for sitt engasjement for flyktningene. FOTO: TV 2/skjermdump
DRAPSTRUET: Eirik Nilsen fra Kirkenes har mottatt en drapstrussel for sitt engasjement for flyktningene. FOTO: TV 2/skjermdump

Drapstruet for å hjelpe flyktninger i Kirkenes

Eirik Nilsen i Refugees Welcome to the Arctic har blitt drapstruet for sitt engasjement for flyktningene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aktivist i den landsdekkende aksjonsgruppa Refugees Welcome to the Arctic, Eirik Nilsen fra Kirkenes, har fått en drapstrussel etter sitt engasjement for spesielt flyktningene i Vestleiren i Finnmark.

– Det er en direkte og grov drapstrussel, sier Linn Landro fra Refugees Welcome to the Arctic til TV 2.

Nilsen ble 21. januar pågrepet av politiet da han forsøkte å hjelpe en gravid kvinne å flykte fra asylmottaket i Kirkenes, mens asylsøkere ble holdt plassert i leiren i påvente av å bli returnert til Russland.

I trusselbrevet rettet til aktivisten står det:

«Fine skylapper du har Erik Nilsen lever du i ei boble, du er sosialistisk avskum av verste merke du vil ha muslim skiten til Norge. Snart banker jeg på døra di og du er ute av folkeregisteret med et nakke skudd, du som dyrker disse muslimene med hud og hår. SNART ER TOGET GÅTT.»

Landro har selv opplevd å få ubehagelige meldinger og sjikane, og kjenner til at flere medlemmer har fått drapstrusler den siste tiden.

– Jeg har hørt om medlemmer som har fått drapstrusler ja, og det virker som det har eskalert i det siste. I det ordskiftet vi har i dag så vet vi hva vi har i vente når man stiller opp for flyktningene og lar seg eksponere i media, sier hun.

Aksjonsgruppa sier drapstrusselen skal politianmeldes, og fredag formiddag bekrefter jourhavende politiadvokat ved Finnmark politidistrikt at de har mottatt en anmeldelse som går på trusler rettet mot en annen innbygger, skriver iFinnmark.

TV 2 har ikke lykkes i å få kontakt med Eirik Nilsen fredag.

Reagerer på behandlingen: – Dette er ren galskap