EN LITEN FE: Utkledningene til barna har vært kjønnsstereotypiske, sier barnehageleger Renate Kvivesen. Denne jenta har på seg fekostyme. FOTO: COLOURBOX
EN LITEN FE: Utkledningene til barna har vært kjønnsstereotypiske, sier barnehageleger Renate Kvivesen. Denne jenta har på seg fekostyme. FOTO: COLOURBOX Foto: Aliaksei Smalenski

Barnehage dropper karneval fordi jentene kler seg ut som prinsesser og guttene som superhelter

– Vi ønsker ikke å forsterke kjønnsstereotypier i barnehagen, sier leder i trondheimsbarnehagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Februar er karnevaltid i landets barnehager. I Trondheim velger Presthus gård og Vikåsen barnehage i år å droppe utkledningsfesten, skriver Adresseavisen.

– Vi har sett at utkledningene til barna har vært kjønnsstereotypiske. Det er mange som er jenter som er utkledd som prinsesser og gutter som er utkledd som Spiderman. Vi ønsker ikke å forsterke kjønnsstereotypier i barnehagen, og har derfor valgt å endre formen på arrangementet i år, sier leder Renate Kvivesen ved Presthus gård og Vikåsen barnehage.

Kjøpepress er en annen årsak til at barnehagen avlyser karnevalet. Barnehagelederen sier at det blir kommentert av andre barn hvis noen ikke har for eksempel prinsessekjole fra lekebutikken.

Avgjørelsen er tatt i samarbeid med foreldrene.

Mamma Hilde Aas Nøst sier hun er positiv.

– Jeg synes det er bra at barnehagen ser på hvordan barna har det og endrer seg med tanke på det, sier hun til avisen.

Hva mener du? Delta i avstemningen og si din mening på vår Facebook-side.