Fra venstre: Simen Berg Klemmetsen, Per Edward Berg, Silje Flaa, Georgia Bowen, Eva Klemmetsen og Henrik Berg Klemmetsen. FOTO: TIPS@TV2.NO
Fra venstre: Simen Berg Klemmetsen, Per Edward Berg, Silje Flaa, Georgia Bowen, Eva Klemmetsen og Henrik Berg Klemmetsen. FOTO: TIPS@TV2.NO

Værfaste nordmenn laget snømann utenfor Det hvite hus

«Snowzilla» fikk frem skapergleden hos det norske reisefølget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et reisefølge med værfaste nordmenn i Washington D.C. fikk mye oppmerksomhet da de begynte å lage en snømann utenfor Det hvite hus.

– Dette fikk fort mye oppmerksomhet, fordi der var det mange fotografer som sikkert ikke hadde noe bedre å gjøre enn å filme Det hvite hus i en snøstorm. Vi lagde snømannen, og med dette førte et intervju på landsdekkende TV, opplyser Silje Flaa til TV 2.

Hun sier videre at byen er stengt frem til mandag på grunn av snøfallet.

– Ingen ting, bortsett fra et par restauranter og små butikker holder åpent. Til og med brøytebilene holder seg i ro frem til mandag. Ute på gaten er det veldig lite mennesker. Vi har vært litt rundt og sett hvordan en storby som dette takler det vi vil kalle en vinterdag hjemme i Norge, og per nå har vi sett et par stykker gå rundt i gatene på ski, noen har gått på truger, mens de aller fleste holder seg inne.

Sesongens første store snøstorm nådde USAs østkyst lørdag og lammet landet fra Tennessee til New York.

Været traff først Washington, Baltimore og Philadelphia. Både i Washington, New York og flere andre byer ble offentlig transport parkert i helgen på grunn av snømengdene som lavet ned.

Minst seks delstater har erklært unntakstilstand. Stormen som herjer har lørdag krevd 15 menneskeliv, ifølge AP.

I New York var det varslet opp mot 75 centimeter med snø.

Folk er oppfordret til å holde seg innendørs. I New York innførte byen forbud mot all kjøring som ikke var absolutt nødvendig. (TV 2/NTB)