BUSSER: To russiske mimibusser tok torsdag oppstilling utenfor Vestleiren i Kirkenes. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
BUSSER: To russiske mimibusser tok torsdag oppstilling utenfor Vestleiren i Kirkenes. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Foto: Bjørnbakk,jan-morten

PU: Lite sannsynlig med returer lørdag

Det blir trolig ikke foretatt returer av asylsøkere i Finnmark til Russland lørdag, ifølge Politiets utlendingsenhet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi venter fortsatt på klarsignal fra Russland om at de er klare til å ta imot flyktningene. Når vi får det, så er vi klar til å starte returarbeidet. Men tida går, og det er lite sannsynlig at vi kommer til å starte uttransporteringene i dag, sier Tor Espen Haga til NRK lørdag.

Ifølge NTBs reporter utenfor Vestleiren ble en familie kjørt ut i ellevetiden i en minibuss. Bussen kjørte ikke mot grensestasjonen Storskog ved grensa til Russland.

– Vi bekrefter at minibussen var en familie som har fått utsatt iverksettelse av Utlendingsnemnda (UNE). De skal på mottak og ikke uttransporteres. De er derfor utenfor PUs ansvarsområde, opplyser kommunikasjonsrådgiver Arild Strømmen i PU til NTB i 11.30-tiden.

Også fredag ble en planlagt uttransport avbrutt. Da var årsaken manglende busskapasitet, ifølge Politiets utlendingsenhet.

Politiets utlendingsenhet opplyser til Aftenposten at det kan bli aktuelt å returnere asylsøkere med ulovlig opphold med fly til Murmansk eller Moskva, hvis russiske myndigheter aksepterer dette.

NTB/TV 2