Slik vil NAV hjelpe tusener som er rammet av oljekrisen

Med lav oljepris og skyhøy arbeidsledighet haster det med å få folk ut i jobb. Dag Helge Trodahl er en av mange tusen som merker oljekrisa på kroppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Tanken på jobb er der hele veien.

Det sier Dag Helge Trodahl fra Stavanger. I 24 år hadde han drømmejobben i oljeselskapet Schlumberger, men i fjor mottok 58-åringen motvillig sluttpakke.

– Selv om jeg var forberedt på det, så var det et sjokk. Det er jo så mye i livet som handler om jobb, sier Trodahl.

Startet møteplass

Arbeidsledigheten i Norge er den verste på ti år og aller verst er det i oljefylket Rogaland. Her er nesten 11.000 personer permittert eller helt uten jobb.

Før jul startet Stavanger kommune og NAV en møteplass for ledige arbeidere i olje- og gassnæringen. Den har fått navnet Mulighetsterminalen og er et sted for personer med høy utdanning eller kompetanse. Her kan kvalifiserte arbeidssøkere få ekstra hjelp til å skaffe jobb.

– Vi har ikke tilbudene som NAV har, men det er rett og slett en møteplass hvor vi formidler eventuelle ting de lurer på, forteller Leif Andrè Pedersen, som er prosjektleder for Mulighetsterminalen.

– Må være kreative

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) mener at man må være kreative og bruke nye virkemidler i den situasjonen Norge er inne i.

– Det er en krevende situasjon, og vi må hele tiden tenke på nye måter å gjøre ting på. Denne situasjonen skal vi møte med nye virkemidler, sier hun.

Dag Helge Trodahl er sikker på at han får seg jobb - til slutt.

– Jeg vet jeg får jobb. Det er bare et spørsmål om tid, sier han.