Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den mystiske forsvinningssaken hendte onsdag formiddag da en fireåring forsvant fra en utflukt med en barnehage i Malvik i Sør-Trøndelag.

På utflukten forsvant gutten fra gruppen, og var borte en stund. Det er derimot uklart når han forsvant, og hvor lenge han faktisk var borte.

Fra barnehagegruppen tok gutten seg over en bro som krysser jernbanen, over en fylkesvei og gikk deretter til Malvik kirke.

Gutten skal da ha møtt en voksen som tok hånd om han. Han forklarer den voksne at han egentlig er på vei til bestemor og bestefar, og får beskrevet veien til deres hjem.

Det var Malviknytt.no som først omtalte saken.

700-800 meters avstand

Ifølge bestyrer på barnehagen som det gjelder, skal gutten ha gått en tur som tar en voksen omlag syv minutter å gå. Ifølge Google Maps har gutten tilbakelagt en distanse på rundt 700-800 meter.

– Han kan ikke ha vært lenge borte, men vi har ikke detaljene helt klare klare på nåværende tidspunkt da vi er midt i prosessen med å gjennomgå hendelsen, sier barnehagebestyreren til TV 2.

– Hvordan er det mulig at et barn forsvinner på denne måten?

– Det er spørsmålet vi også stiller oss. Personalet har god kjennskap til rutiner og vi har konkrete planer om beredskap. Vi må gå inn og se hvor det har sviktet her, sier bestyreren.

– De ansatte tar dette veldig tungt, sier bestyreren.

Barnehagen prøver nå å komme til bunns i saken, og skal sende en rapport over til kommunen, som fører tilsyn med slike saker.

  • Tlf/SMS/MMS: 02255
  • E-post: tips@tv2.no
  • Fra utlandet: +47 915 02255

Rådmann har ikke sett lignende situasjon

Rådmannen i kommunen forteller at det er svært sjelden at slike saker forekommer.

– Jeg har vært rådmann i åtte år og det er første gang det har skjedd når jeg har vært der. Heldigvis skjer dette sjelden, sier rådmann i Malvik kommune Kristian Rolstad.

Kommunen har mottatt avviksmelding etter normalprosedyre.

Gutten skal ifølge barnehagen ha forsvunnet på et tidspunkt mellom aking og spising.

– Han har mest sannsynlig blitt talt, også har han forsvunnet, men dette er ikke bekreftet, sier bestyreren.