Kypros gjeninnfører munnbindpåbud

Kypros gjeninnfører obligatorisk bruk av munnbind innendørs for alle personer over 12 år fra fredag, kun én måned etter at landet fjernet påbudet, 1. juni.

ILLUSTRASJONSFOTO: Den blå lagune på Kypros vest på AKamashalvøya er et populært mål for turister. Nå må de bruke munnbind.
ILLUSTRASJONSFOTO: Den blå lagune på Kypros vest på AKamashalvøya er et populært mål for turister. Nå må de bruke munnbind. Foto: ALEX MITA / NTB

Kypros er et av landene som for tiden opplever størst smittetrykk i verden, og fra 25. juni til 5. juli registrerte kypriotiske helsemyndigheter 19.503 positive koronatilfeller.

Fra 28. juni ble munnbind gjeninnført for besøk på apotek og ved offentlige teststasjoner. Helseminister Michalis Hadjipantela begrunnet gjeninnføringen av et generelt munnbindpåbud med en økning i covid-relaterte sykehusinnleggelser.

Flere forskere og helsemyndigheter har i lengre tid argumentert for et nytt påbud, men myndighetene har vært nølende med å gjeninnføre munnbindpåbud midt i turistsesongen, spesielt når nabolandene ikke har et påbud.

(©NTB)