FENGSLINGSMØTE: Påtalemyndigheten ønsker at fengslingsmøtet skal gå for lukkede dører. Foto: Gunnar Ringen Johansen/TV 2
FENGSLINGSMØTE: Påtalemyndigheten ønsker at fengslingsmøtet skal gå for lukkede dører. Foto: Gunnar Ringen Johansen/TV 2
København-skytingen:

Siktet for tre drap og syv drapsforsøk

KØBENHAVNS BYRET (TV 2): 22-åringen som er siktet for drap etter kjøpesenter-skytingen i København søndag, har møtt opp til fengslingsmøte mandag ettermiddag.

Fengslingsmøtet startet klokken 13, opplyser København-politiet på Twitter.

Fengslingsmøtet pågår i Københavns Byret. Ifølge dansk TV 2 har den mistenkte lyst hår og er iført en blå t-skjorte og en blå bukse.

22-åringen er siktet for drap og drapsforsøk etter skyteepisoden på kjøpesenteret Field's i København søndag. Han er også siktet for overtredelse av våpenloven.

Han er i fengslingsmøtet tiltalt for tre drap og syv drapsforsøk.

Varetekt på psykiatrisk avdeling

Ifølge dansk TV 2 skal han varetektsfengsles på psykiatrisk avdeling i 24 dager.

– Dette er en voldsomt alvorlig sak, og vi er fornøyd med at han nå fengsles. Den psykiske tilstanden til siktede gjør at vi tror det er nødvendig at han er på psykiatrisk avdeling og ikke i et fengsel.

Det sier spesialanklager Søren Harbo til TV 2.

Harbo ønsker ikke å kommentere hvordan siktede fremsto i retten mandag.

Dansk politi opplyste før fengslingsmøtet at de avkreftet at masseskytingen var en terrorhendelse. Det er fremdeles ikke kjent hva som var gjerningsmannens motiv for skytingen, som førte til at tre personer mistet livet.

Lukket møte

Dommeren har som ventet besluttet å holde møtet for lukkede dører.

Det vil derfor ikke være mulig for offentligheten å høre den siktede mannens forklaring, men det vil være mulig å få innblikk i siktelsen mot ham.

Danske medier melder om at den oppmøtte pressen protesterer mot avgjørelsen om å holde fengslingsmøtet for lukkede dører. Pressen protesterer fordi de mener saken har stor allmenn interesse. Dommeren argumenterer med at saken er i en innledende fase, og at saken ikke må påvirkes unødvendig av vitner eller andre.

Skal ha kontaktet kriselinje

To 17-åringer og en 47 år gammel mann er bekreftet døde etter skytingen, og én person er kritisk skadet. Flere personer har skuddskader, men disse personene er i en stabil tilstand.

Den siktede 22-åringen skal ifølge Danmarks Radio ha forsøkt å komme i kontakt med en kriselinje kort tid før skytingen. Dansk politi ønsker ikke å kommentere påstanden, og har kun bekreftet at den mistenkte har en fortid med psykiatri.