POSERER: Dansk politi undersøker videoer som den pågrepne 22-åringen skal stå bak, hvor det poseres med våpen. Foto: Youtube
POSERER: Dansk politi undersøker videoer som den pågrepne 22-åringen skal stå bak, hvor det poseres med våpen. Foto: Youtube

Dette vet vi om den siktede skytteren

Den 22 år gamle siktede mannen skal ha delt videoer hvor han poserer med våpen. Ifølge politiet er han kjent i psykiatrien.

Søndag gikk en mann inn på kjøpesenteret Field's i København og skjøt, ifølge politiet, tilfeldige mennesker.

Tre personer, en gutt og en jente på 17 år og en mann på 47 år, ble drept. Fire personer, to dansker og to svensker, er alvorlig skadd etter skytingen. I tillegg har en rekke personer fått lettere skader.

13 minutter etter at politiet fikk første melding, ble en 22 år gammel mann ble pågrepet. Han er etnisk dansk, og ifølge politiet er han kjent i psykiatrien. Politiet vil ikke si om han tidligere aktivt har søkt hjelp i psykiatrien.

Etter at han ble pågrepet av politiet, har han vært i avhør. Han er siktet for drap.

Mandag klokka 13 blir han fremstilt for varetektsfengsling.

– Han har opplyst at det var han som var der ute, sier sjefspolitiinspektør Søren Thomassen i politiet i København på en pressekonferanse klokken 08 mandag, skriver dansk TV 2.

Thomassen sier at han ikke vil gå mer inn på hva den drapssiktede har sagt.

Politiet tror ikke at handlingen var terror.

– Det er ingenting som tyder på at han samarbeidet med andre eller fått hjelp av andre, sier Thomassen.

Poserer med våpen

22-åringen skal ha lagt ut flere videoer i sosiale medier. Blant annet skal den pågrepne ha delt flere videoer på Youtube, skriver danske medier.

Politiet bekrefter at de undersøker disse videoene. De antar at videoene er av 22-åringen.

Med blikket rettet mot kamera ser man en mannen posere med våpen mot eget hode i flere av videoen. I noen videoer står han på kne og holder fingeren mot avtrekkeren.

Tittelen på fire videoer er «I don't care» (Jeg bryr meg ikke). Videoene er fjernet, men TV 2 har sett dem før de ble fjernet.

Fire videoer skal ha blitt publisert lørdag, dagen før skytingen på Field's, skriver Ekstrabladet.

Dagen før skytingen, lagde han også en spilleliste på Youtube. En av sangene hadde tittelen «Feeling sad» (føler meg trist).

Rifle og kniv

Da 22-åringen ble pågrepet, var han i besittelse av en kniv og en rifle. Han skal også ha hatt en pistol med seg.

Politiet undersøker hvordan han har skaffet seg våpnene, siden han ikke har hatt tillatelse til å ha dem, skriver dansk TV 2.

VÅPEN: Den pågrepne 22-åringen avbildet på Field's,
VÅPEN: Den pågrepne 22-åringen avbildet på Field's,

Det at han har skaffet seg våpen, tyder på at han har forberedt seg, sier politiet.

Hva som var motivet for handlingen, sier politiet at de foreløpig ikke vet.

– Som det ser ut nå, tyder det på at han handlet alene. Om motivet er hevn eller annet vil jeg vente med å uttale meg om, sier sjefspolitiinspektøren på pressekonferansen.

Mannen var kjent for politiet fra før, men kun perifert.