BRANT: Båten var i full fyr da den drev inn mot Storsand. Politiet ønsker at personer som kan vite hvem sin båt det er tar kontakt med dem Foto: Foto: Politiet
BRANT: Båten var i full fyr da den drev inn mot Storsand. Politiet ønsker at personer som kan vite hvem sin båt det er tar kontakt med dem Foto: Foto: Politiet

Båtbrann i Oslofjorden – to menn funnet i live

Politiet vært i kontakt med to menn i 30-årene som har vært i befatning med båten i natt. Begge er i god behold. Politiet har avsluttet søket.

SISTE: Gjennom observasjoner og tips har politiet vært i kontakt med to menn i 30-årene som har vært i befatning med båten i natt.

– De to mennene skal ha tatt seg til land ved hjelp av en jolle, opplyser operasjonsleder Jan Andre Delbekk til TV 2. Begge to skal være i god behold.

Søket er nå avsluttet.

Meldinger om båt i full fyr

Først mottok politiet meldinger om et stort bål fra personer i nærheten av Storsand ved Åven. Dette er i nærheten av Råde i Østfold. Etter hvert ble det klart at det dreide seg om en båt på 30-40 fot som sto i full fyr.

– Vi har ikke observert noen mennesker i båten eller i nærheten, sier operasjonslederen, som samtidig er klar på at det er en mulighet de ikke kan utelukke.

– Hvorfor tar det fyr i en båt?

– Hvis den går, så er det fort gjort at det tar fyr. Drivstoff og gnister kan antenne båten.

Stor søkeinnsats

Ifølge politiet må de ta høyde for at noen var om bord i båten da den begynte å brenne. Redningshelikopter fra Rygge og redningsskøyte fra Tjøme og Oscarsborg søker i vannet, og søk på land er iverksatt.

– Båten er tidligere observert lenger sørvest ved Rauer, så den har drevet en god stund, og det har vært fyr i den en god stund, sier Sandberg.

Ved 8-tiden torsdag morgen to redningsskøyter og en rekke andre ressurser med i søket, som koordineres av Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Kan ha vært sporet

Ifølge politiet er umulig å si akkurat hvor langt den har drevet. Den kan ha kommet fra Hvaler, eller til og med helt fra Sverige, ifølge politiet.

– Det kan være denne båten vi har sporet på en radar. I så fall har den gått fra Hankøbukta og nordover, sier Sandberg.

Dersom noen har måttet forlate båten fordi den tok fyr, og ikke har fått varslet, kan de ha tatt seg i land, sier operasjonslederen.

Båten har drevet langs en strekning der det ikke er langt til land. Men det er altså ikke kjent om det var noen om bord da den brennende båten begynte å drive.

I FULL FYR: Båten før masta brakk. Foto: Politet
I FULL FYR: Båten før masta brakk. Foto: Politet

Politiet ønsker tips om båten

– Hvis noen kjenner til båten er det fint om de kan de gjerne ringe til oss på telefon 649 99 130, sier Sandberg.

Han beskriver båten som følgende:

– Den er 30 til 40 fot, og det en trebåt. Den er trefarget på skroget. Øverst har den et hvitt felt. Den har anker foran, og så har den en ganske lav mast. Ikke en typisk seilbåt, men det er mulig å seile den, sier han.

I morgentimene er søket trappet ytterligere opp med fiskebåter og frivillig innsats. Politiet leder søk langs stranden, mens HRS leder søk på sjøen med to redningsskøyter og frivillige fiskerbåter.