ILLUSTRASJONSFOTO: Hvithaien har stått bak de fleste andre haiangrep i California, men foreløpig er det ikke kjent hva slags hai som angrep denne surferen.
ILLUSTRASJONSFOTO: Hvithaien har stått bak de fleste andre haiangrep i California, men foreløpig er det ikke kjent hva slags hai som angrep denne surferen. Foto: Scanpix

Surfer angrepet av hai i California

Mannen skal være hardt skadd etter angrepet, som skjedde nær «Lovers Point Beach» i California onsdag. Politiet har et tips til badegjester som vil være ekstra forsiktige, slik at de unngår å bade når haiene kommer.

Politiet i Pacific grove sier til Los Angeles Times at mannen ble angrepet rett før klokken elleve om formiddagen. Han var i vannet ved stranden kjent som «Lovers Point». Nå stenges både denne stranden og en annen strand i nærheten i 72 timer.

Rykket ut med droner

Brannvesenet i Menterey rykket ut med droner for å finne haien, men de har ikke funnet spor av den. De omtaler mannen som en «svømmer», mens Los Angeles Times skriver at han surfet.

Antall haier på den amerikanske østkysten har økt på grunn av klimaendringene, ifølge avisa. Dette er det første angrepet på mennesker i år, men i fjor ble en 31 år gammel mann drept av en stor hvithai. Det skal ha vært det første haiangrepet med dødelig utfall i regionen på 18 år, skriver avisa.

Den 31 år gamle mannen skal ha ligget oppå et «bodyboard» da han ble angrepet.

Det har vært noe flere angrep, men ingen av dem har hatt et dødelig utfall siden 2003, da en femti år gammel kvinne som svømte sammen med seler ble tatt av en hai.

Forveksles med byttedyr

Politimannen Eric Endersby maner til forsiktighet dersom man ser flokker av dyr haien vanligvis jakter på i nærheten av stranda.

– Hvis det er mange fugler eller seler i vannet, er det et tegn på at mennesker skal komme seg på land. Mennesker angripes ofte fordi haien forveksler dem med vanligere byttedyr, sier han til avisa.

Relatert