Streik, flyplasskaos, passproblemer, korona og hetebølge preger reisebildet denne sommeren. Foto: Kristian Myhre / Pål S. Schaatun / Erik Johansen / Hilde Gran / Stefano Rellandini
Streik, flyplasskaos, passproblemer, korona og hetebølge preger reisebildet denne sommeren. Foto: Kristian Myhre / Pål S. Schaatun / Erik Johansen / Hilde Gran / Stefano Rellandini

Alt du trenger å vite om reisekaoset i sommer

Etter to år med pandemi skal mange nordmenn igjen ut å reise. I denne oversikten kan du finne all informasjonen du trenger for å holde deg oppdatert i kaoset.

FLYKAOS

Flystreik og bemanningskrise har preget flyplassene i Europa på forsommeren. Lurer du på om flyet ditt er i rute, kansellert eller når gjestene ankommer? Det kan du sjekke på Avinors nettsider.

Dersom din avgang er kansellert, må du sjekke flyselskapets nettsider for å finne ut hva som skjer med den billett. I mange tilfeller kan flyselskapet sette opp en alternativ reiserute for deg.

PASS

Mange har slitt med lange ventetider på pass, både på grunn av materialmangel og produksjonsproblemer. Har du bestilt nytt, og lurer på hvor lang ventetiden er? Det kan du sjekke her.

Dersom du vil bestille, endre eller avbestille time til pass kan du gjøre det her.

KORONA

Etter to år med pandemi, reiserestriksjoner og strenge tiltak både i inn- og utland er det mange som skal på etterlengtet utenlandsferie i sommer. Lurer du på hvordan koronasituasjonen er, eller trenger du annen informasjon om landet du skal reise til? Da kan du holde deg oppdatert på regjeringens nettsider.

Skal du ut på reise og trenger koronasertifikat? Her er Helsenorges sjekkliste over alt du bør huske på.

KOLLEKTIV TRANSPORT

Til tross for at utenlandsfeberen regjerer, er det mange nordmenn som planlegger innenlandsreiser og Norgesferie i sommer. Da er det aktuelt å vite hvordan det står til med kollektiv transporten på reiseruten:

Skal du reise med tog rundt om i landet, og lurer på om toget er i rute? Sjekk avgangene til VY her.

Skal du reise ut av landet, i retning Sverige? Informasjon om SJ sine avganger finner du her.

For å finne ut hvordan det står til med togsituasjonen, sjekk BaneNors hjemmesider.

Er du en av de som skal reise fra Oslo Lufthavn Gardermoen, og planlegger å komme deg dit med flytoget? Da får du siste nytt om alle Flytogets avvik her.

VÆRET

Vi ønsker oss alle strålende sol og strandvennlige temperaturer når ferien er i gang. Hvor sannsynlig er det at sommerdagen kan ødelegges av regn? Det kan du sjekke her.

I ukene før fellesferien har store deler av Europa vært rammet av en voldsom hetebølge. Lurer du på om hetebølgen har truffet dit du skal? Sjekk det her?

Relatert