Flyteknikerstreiken:

Kansellerer flygninger

Flyteknikerstreiken fortsetter og trappes ytterligere opp mandag. Norwegian har kansellert fire flygninger som følge av streiken.

TRAPPES OPP: Mandag ble flyteknikerstreiken trappet ytterligere opp, og rammer nå reisende. Foto: Håkon Mosvold Larsen
TRAPPES OPP: Mandag ble flyteknikerstreiken trappet ytterligere opp, og rammer nå reisende. Foto: Håkon Mosvold Larsen

– Vi klarer fortsatt å gjennomføre det som er oppsatt program, men at vi har hatt et par tilfeller nå som vi ikke har klart å gjennomføre på grunn av streiken har gjort at vi ikke har hatt tilgjengelige teknikere, sier kommunikasjonsdirektør Esben Tuman i Norwegian til TV 2.

De kansellerte flyvningene var tur-retur mellom Oslo-Nice og Bergen-London i dag.

– Prioriterer ferieruter

Tuman peker på at selskapet har over 400 daglige flyvninger, og at eventuelle kanselleringer vil skje på rutene med flest avganger.

– Når konsekvensen av streiken blir at vi må kansellere, så vil vi forsøke å fly de typiske ferie-rutene, og ha kanselleringer der det er hyppige avganger, sånn at forsinkelsen for kundene blir så liten som mulig, sier kommunikasjonsdirektøren.

De som blir berørt av kanselleringer får tilbud om ombooking eller refusjon, legger Tuman til.

Han oppfordrer reisende til å møte på flyplassen som normalt

.– Våre kunder vil få beskjed dersom de skulle bli berørt. Så hvis man ikke har fått beskjed så kan man gå ut fra at man skal møte opp på flyplassen til vanlig tid, og at reisen gjennomføres, sier Tuman.

Streiken ble trappet opp

Natt til lørdag ble 31 flyteknikere fra Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) tatt ut i streik, og ytterligere 75 tas ut mandag morgen.

Hos Widerøes er foreløpig ingen flygninger rammet per mandag morgen, men dette kan endre seg i løpet av dagen, ifølge kommunikasjonssjef Catharina Solli.

Hun påpeker at hun foreløpig ikke har informasjon om hvilke flyteknikere som er tatt ut i opptrappingen av streiken.

– Ingen flygninger er påvirket nå, men jeg kan ikke utelukke at det ikke vil oppstå noe utover dagen. Vi planlegger for normal drift, og planlagt vedlikehold prøver vi å få gjennomført på normal måte, sier Solli til NTB ved 7.30-tiden.

SAS-flygninger som normalt

Også hos SAS går flygningene foreløpig som normalt tross streiken.

– I dag slik det ser ut nå, er det ingen SAS-flygninger som blir påvirket av streiken. Vi kommer tilbake til hvordan situasjonen utvikler seg og om det blir noen endring, sier pressesjef Tonje Sund i SAS Norge.

Passasjerer som eventuelt blir rammet av streiken senere, kontaktes direkte av SAS.