Rakettangrep mot Israel

Militante palestinere har skutt en rakett inn i det sørlige Israel, ifølge den israelske hæren.

Raketten ble skutt ned av det israelske luftforsvarssystemet etter at sirener gikk av i kystbyen Ashkelon, opplyste hæren natt til lørdag. Det var ikke meldt om drepte eller sårede.

Rakettangrepet markerer slutten på to måneder med ro som har preget grenseområdet mellom Gazastripen og Israel, i motsetning til den stadig mer økte spente situasjonen på Vestbredden.

Ingen palestinske grupper hadde natt til lørdag sagt de sto bak rakettangrepet. Israel pleier å legge skylden på Hamas for angrep som rettes fra den Hamas-kontrollerte Gazastripen, mot Israel.

Flere palestinere drept

En israelsk militæraksjon på Vestbredden tidlig fredag, der tre palestinere ble drept og åtte såret, kan ha vært utløsende årsak til rakettangrepet, melder nyhetsbyrået AP.

Dessuten falt en israelsk observasjonsballong ned over den nordlige delen av Gazastripen fredag. Hæren i Israel opplyser at denne hendelsen er under gransking, men har understreket at ballongen ikke ble tatt ned av militante palestinere.

Israelske angrep mot Gaza

Israel har iverksatt luftangrep mot mål på Gazastripen, etter at en rakett skal ha blitt skutt fra det palestinske området mot Israel.

Det er den israelske hæren selv som opplyser om luftangrepene. De skal ha vært rettet mot militære mål knyttet til Hamas, den islamistiske bevegelsen som har makten i området.

Natt til lørdag opplyste hæren at en rakett var blitt skutt fra Gazastripen mot Israel, og at den ble skutt ned av israelske luftforsvarssystemer.

Ingen palestinske grupper sa umiddelbart at de sto bak rakettangrepet. Det kan potensielt ha vært gjengjeldelse for en israelsk militæraksjon på Vestbredden fredag, der tre palestinere ble drept og åtte såret.

Mer innhold fra TV 2