Superstjernen med tordentale: – Kan dere innrømme at vi har et problem?

Hollywood-skuespilleren Matthew McConaughey besøkte tirsdag Det hvite hus. Med seg hadde han et sterkt håp om å påvirke våpendebatten.

Hollywood-skuespilleren kommer selv fra Uvalde i Texas, byen som ble rystet av en grufull masseskyting på barneskolen Robb 24. mai.

19 små barn og to lærere ble skutt og drept da 18 år gamle Salvador Ramos tok seg inn på skolen.

Motivet for massedrapene er ikke kjent.

Besøkte presidenten

Tirsdag var McConaughey i Det hvite hus, hvor han blant annet møtte president Joe Biden. Hollywood-skuespilleren kjent fra en rekke storfilmer har engasjert seg i våpendebatten, og kom med et svært tydelig budskap da han møtte pressen etter møtet.

– Maktpersoner har unnlatt å handle. Kan begge sider heve seg? Kan begge sider se utover det politiske problemet og innrømme at vi har problem med å bevare liv?, sa skuespilleren fra talerstolen ifølge CBS News.

McConaughey besøkte hjembyen sin etter de brutale massedrapene.

– Du kunne føle smerten, fornektelsen, desillusjonen, sinnet, skylden, tristheten, tapet av liv og drømmene som ble tatt fra dem, fortalte han om besøket ifølge ABC News.

Møtte etterlatte

Skuespilleren snakket også med flere foreldre som hadde mistet barna sine.

– Hver av foreldrene sa til oss at de ønsket at deres barns drømmer skulle leve videre, og at de skulle oppnå noe – selv etter deres død. De ville at deres tap av liv skulle bety noe, sa McConaughey.

Målet med besøket i Det hvite hus var for å inspirere politikerne til endring, sa Hollywood-skuespilleren.

– Det amerikanske folk vil fortsette å kjempe for oppdraget om å holde barna våre trygg. Fordi det er mer enn vår rett til å gjøre det, det er vårt ansvar å gjøre det.

Våpendebatten har vært diskutert en rekke ganger. McConaughey mener imidlertid stemningen er annerledes nå.

– Dette øyeblikket er annerledes. Vi er inne i et vindu av muligheter som vi ikke har sett tidligere. Nå tror jeg virkelig at en endring kan skje.

Relatert