FULL REDNINGSAKSJON: Onsdag ble det iverksatt en full redningsaksjon etter at en båt kantret. Foto: HRS Sør-Norge
FULL REDNINGSAKSJON: Onsdag ble det iverksatt en full redningsaksjon etter at en båt kantret. Foto: HRS Sør-Norge

Fiskebåt kantret i Trøndelag – fire personer sendt til sykehus

Det er satt i gang en redningsaksjon utenfor Hitra i Trøndelag etter at en person ringte inn og sa at båten han var i, lå opp ned. Alle er nå fraktet til sykehus.

SISTE: – Båt lokalisert. 4 personer sitter oppå båten. Alle gjort rede for, ingen savnet. Heises opp av redningshelikopter nå. Tilstand for personene er ukjent, skriver politiet på Twitter klokka 12.03.

– Da er alle 4 personene plukket opp. Vi har fått bekreftet at ingen flere er savnet. Personene er nedkjølt etter å ha ligget i vannet. De blir fraktet til St. Olavs hospital med redningshelikopter, skriver politiet i en oppdatering klokka 12.11.

Onsdag formiddag ble det satt i gang en full aksjon etter melding om at båt med fisketurister hadde kantret utenfor øya Hitra i Trøndelag.

Ringte selv inn

Klokka 11.02 fikk politiet melding om hendelsen.

– Det ringer inn en person og sier at båten han er i, ligger opp ned. Det er mulig det er enda en person om bord. Det var en del språkproblemer og samtalen ble brutt, og vi setter i gang en redningsaksjon i samarbeid med Hovedredningssentralen, sier operasjonsleder Lars Berget i Trøndelag politidistrikt til TV 2.

Han sa at luftambulansen var på vei til stedet med to dykkere om bord. I tillegg ble det sendt flere politipatruljer.

Rett før klokken 12 ble det gjort observasjon av en båt øst for Hitra. Berget sier at det er uklart hva slags båt det er snakk om, mulig det er en fritidsbåt.

Dårlig vær

Årsaken til ulykken er fremdeles ukjent, men Anja Bakken, kommunikasjonsrådgiver i HRS Sør-Norge, sier til TV 2 at været er ganske dårlig.

– Det er ganske rufsete der ute. Overskyet med stiv kuling fra vest og sterke vindkast, sier kommunikasjonsrådgiveren.

– Mayday relay er sendt ut til båter i området, skriver HRS på Twitter.

Hovedredningssentralen sier det skal ha vært tyske turister om bord.

– Vi er akkurat i oppstartsfasen og har satt inn alt fokus på å finne de som har kantret, sa redningsleder i HRS Sør-Norge, Cecilie Øversveen, til TV 2 klokka 11.15.

Ifølge redningslederen skal det ikke ha vært noen nordmenn med de tyske turistene.

Mer innhold fra TV 2