Henning Ødegård pågrep Bråthen: – Du har prøvd å drepe oss, din jævel!

HOKKSUND TINGHUS (TV 2): Politibetjent Henning Ødegård (48) ble forbannet og redd da Espen Andersen Bråthen (38) skjøt piler mot ham og kollegaen inne på en Coop-butikk.

KLAR: Lenge har politibetjent Henning Ødegård (48) gledet seg til å fortelle retten hvordan han opplevde å stå midt i sentrum av Kongsberg-angrepene.

Mannen i bakgrunnen er ikke makkeren fra patruljen i Kongsberg, men en politikontakt som bistår dem i retten. Foto: Truls Aagedal / TV 2
KLAR: Lenge har politibetjent Henning Ødegård (48) gledet seg til å fortelle retten hvordan han opplevde å stå midt i sentrum av Kongsberg-angrepene. Mannen i bakgrunnen er ikke makkeren fra patruljen i Kongsberg, men en politikontakt som bistår dem i retten. Foto: Truls Aagedal / TV 2

Omkring en halvtime senere overmannet han Bråthen i et portrom i Hyttegata. I mellomtiden hadde 38-åringen drept fem mennesker.Fredag vitnet en tydelig berørt politimann i Buskerud tingrett.- Jeg har gledet meg veldig til at denne dagen skulle komme, til endelig å få gi politiets versjon, fra oss som var der, sier Ødegård.Den 48 år gamle politibetjenten ønsker ikke å la seg intervjue, men har godtatt at TV 2 bruker navn og bilde av ham i forbindelse med vitnemålet.