POPULÆRT FOR TURISTER: UD fraråder nå alle reiser til den populære ferieøya Sri Lanka. Foto: ISHARA S. KODIKARA
POPULÆRT FOR TURISTER: UD fraråder nå alle reiser til den populære ferieøya Sri Lanka. Foto: ISHARA S. KODIKARA

UD: Fraråder alle reiser til Sri Lanka

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Sri Lanka som ikke er strengt nødvendige

Onsdag varsler Utenriksdepartementet at de fraråder alle reiser til ferielandet Sri Lanka, på bakgrunn av den sosiale og politiske uroen som har preget landet den siste tiden.

– Sri Lanka er inne i en vanskelig økonomisk krise som følge av høye matpriser, hyppige strømbrudd og mangel på drivstoff. Situasjonen er ustabil og uforutsigbar, og myndighetene har innført unntakstilstand og portforbud i hele landet, skriver de i en pressemelding.

Voldelige demonstrasjoner

Nordmenn oppfordres til å følge nyhetsbildet og kontakte forsikringsselskap for videre hjelp, da ambassaden i Colombo har begrenset med muligheter på nåværende tidspunkt.

– Det har vært voldelige demonstrasjoner i flere deler av landet, står det videre i pressemeldingen.

Utenriksdepartementet oppfordrer alle reisende til å bruke appen Reiseklar for å få oppdatert informasjon til en hver tid.

Klar beskjed fra presidenten

Meldingen kom dagen etter at Sri Lankas president Gotabaya Rajapaksa ba folk slutte å bruke vold etter at flere hus og bygninger eid av regjeringstilhengere blitt påtent, som følge av store opptøyer i landet.

– Jeg oppfordrer folk til å forholde seg rolig og til å slutte å bruke vold og utføre hevnhandlinger mot innbyggere, uavhengig av politisk tilhørighet, skriver Rajapaksa på Twitter.

FN har tidligere fordømt voldsbruken, etter at flere mennesker har blitt drept og hundrevis skadd i sammenstøt på øya.

Myndighetene på øya har erklært unntakstilstand og Forsvarsdepartementet har gitt ordre om at det skal skytes mot personer som deltar i opptøyer og er involvert i plyndring, hærverk og vold.

Relatert