Rekordpris: strømmen er tolv ganger så dyr i sør som i nord

I mars var strømmen i sør mer enn 12 ganger så dyr som i nord. Mars ble med god margin den dyreste strømmåneden noensinne i Sør-Norge.

Strømprisen i mars er den høyeste noensinne i Sør-Norge, hele 12 ganger mer enn lenger nord. Foto: Marius Helge Larsen / NTB
Strømprisen i mars er den høyeste noensinne i Sør-Norge, hele 12 ganger mer enn lenger nord. Foto: Marius Helge Larsen / NTB

Månedsprisen i mars endte på 187 øre per kilowattime (kWh) i alle de tre prisområdene i Sør-Norge. Forrige rekord var i desember da prisen endte på 177 øre, skriver Europower.

Lenger nord i landet endte månedsprisen på 17,3 øre i Midt-Norge og 15,1 øre i Nord-Norge. Dette er ikke ny bunnrekord for de nordlige områdene, den ble satt i juli 2020 da månedsprisen endte på 2,7 øre.

Det blir imidlertid satt en solid prisdifferanse-rekord mellom de ulike landsdelene. I Sør-Norge var strømmen 10,8 ganger dyrere enn Midt-Norge, og 12,4 ganger dyrere enn Nord-Norge i mars.

Den nye rekordprisen i Sør-Norge fører også til rekord i utbetaling av strømstøtte. I desember – da prisen lå litt lavere – var støttenivået kun 55 prosent. Siden da er støttenivået hevet til 80 prosent.

Støtten i mars kommer da til å bli 117 øre/kWh når momsen er inkludert.

(©NTB)