ÅSTED: Politiet hadde mange patruljer på stedet etter at to menn ble stukket med en skarp gjenstand på Stovner i Oslo i forrige uke. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
ÅSTED: Politiet hadde mange patruljer på stedet etter at to menn ble stukket med en skarp gjenstand på Stovner i Oslo i forrige uke. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Fem siktet for drapsforsøk etter knivstikking på Stovner

Tre tenåringer ble i går pågrepet og siktet for drapsforsøk etter en knivstikking på Stovner onsdag i forrige uke. Fra tidligere er to andre varetektsfengslet i saken.

Alle de fem er siktet for drapsforsøk.

Onsdag i forrige uke var store politistyrker på Stovner etter meldinger om at to unge menn mellom 18 og 20 år var blitt stukket med en skarp gjenstand.

Lørdag ble ytterligere en person varetektsfengslet i saken. Nå er altså tre andre tenåringer i alderen 16-18 år pågrepet.

Politiadvokat Kari Kirkhorn bekrefter at de to ble stukket med kniv. En av de fornærmede ble alvorlig skadd, men skal nå være utenfor livsfare.

Har gjort flere beslag

Politiadvokaten kan ikke si noe om hva som skal ha vært foranledningen til hendelsen.

– Har dere beslaglagt våpen?

– Vi har gjort noen funn og beslag, men vi får komme tilbake til detaljene, sier Kirkhorn.

Dagen etter knivstikkingen pågrep politiet en 17 år gammel gutt, som fredag ble varetektsfengslet.

– Utover at min klient nekter straffskyld, kan jeg ikke kommentere saken, fordi dokumentene er klausulert, sier 17-åringens forsvarer Marius Ihlebæk til TV 2.

Hans klient har foreløpig ikke vært i avhør med politiet. Det har heller ingen av de andre siktede i saken.

Savner forklaringer

Politiadvokat Kari Kirkhorn forteller politiet begynner å få god oversikt over hendelsen. Likevel kan hun ikke utelukke flere pågripelser.

– Kjenner partene hverandre fra tidligere?

– Det fremstår som at partene ikke er helt ukjente for hverandre, men det er litt tidlig å si fordi vi ikke har alle forklaringene på bordet ennå, sier Kirkhorn.

– Hvorfor tok det så lang tid før de ble pågrepet?

– Det har krevd noe etterforskning.

TV 2 har vært i kontakt med forsvarerne til to av de tre som nå er pågrepet i saken. Ingen av dem ønsker å si noe om hvordan deres klienter stiller seg til siktelsen.

Relatert