Slik vil kostholdet ditt se ut om det blir importstopp

Over halvparten av maten vi spiser i Norge, får vi fra utlandet. Skulle en krisesituasjon oppstå og det blir importstopp, må vi tilbake til kostholdet vi hadde før i tiden, tror ekspert.

DYRKING: Om det hadde blitt importstopp i Norge, hadde det blitt en knapphet av frukt og grønt etter hvert. Norge måtte derfor ha dyrket enda mer enn det vi gjør i dag. Foto: Marte Christensen / TV 2
DYRKING: Om det hadde blitt importstopp i Norge, hadde det blitt en knapphet av frukt og grønt etter hvert. Norge måtte derfor ha dyrket enda mer enn det vi gjør i dag. Foto: Marte Christensen / TV 2

Krigen i Ukraina har satt fyr på debatten om forsyningssituasjonen og matberedskapen her i landet. Ifølge FNs matvareprogram er en global matkrise på vei, og Norge er blant landene som importerer mest mat i verden.- Vi er sårbare når det gjelder matsikkerhet. Selvforsyningsgraden vår er under 50 prosent, noe som er veldig lavt.Det sier Audun Korsæth, direktør ved NIBIO (Norsk institutt for bioøkonomi).- Det er naivt