Person sendt med luftambulanse etter frontkollisjon med lastebil

Det har vært en trafikkulykke mellom en trailer og en personbil på E39 i Lund i Rogaland. Veien blir stengt i flere timer.

En person har blitt fløyet til sykehus med luftambulanse etter en frontkollisjon mellom personbil og lastebil ved Hovsvatnet på E39 ii Lund kommune i Rogaland tirsdag ettermiddag.

– Sjåføren av personbilen er fraktet fra ulykkesstedet med luftambulanse. Personen i lastebilen framstår som uskadd, men selvfølgelig veldig preget av det som har skjedd, sier operasjonsleder Toralv Skårland i Sør-Vest politidistrikt til TV 2 klokken 16.00.

Det er store materielle skader på stedet.

– Vi har grunn til å tro at veien blir stengt i flere timer framover, sier operasjonslederen.

Alvorlig ulykke

Skadeomfanget til sjåføren av personbilen er fremdeles ukjent, men Skårland har omtalt ulykken som alvorlig.

– Vi håndterer det som en alvorlig ulykke. Vi sender flere enheter fra politiet, og det sendes ambulanse fra både Agder-siden og Rogaland-siden, sa han til TV 2 klokken 15.15.

Flere utrykningskjøretøy ble sendt til ulykkesstedet.

Svært glatte veier

Årsaken til frontkollisjonen er foreløpig ikke kjent, men ifølge operasjonslederen er det vanskelige værforhold i området med tette snøbyger.

– Utrykningsenhetene har meldt om glatte veier og stedvis glatt på grunn av snø, men om det er årsaken til ulykken er for tidlig å konkludere med, sa Skårland tidligere tirsdag.

Alder og kjønn på de to sjåførene er foreløpig ikke kjent.

Det blir satt opp skiltet omkjøring for bilister på E39.

Anbefalt omkjøring fra nord til sør er via E39 til Helleland og videre på FV 42 til Bjørnestad, videre på FV 4258 som leder til Moi og vider på E39 sørover.

Fra sør mot nord anbefaler politiet omkjøring for personbiler gjennom Flekkefjord og videre på FV 44 to Egersund. Tungbiler blir holdt igjen.

Relatert