Professor advarer etter prishopp i matbutikkene

Et prishopp på flere produkter i dagligvarekjedene får en NHH-professor til å advare folk mot å gjøre storinnkjøp på et par uker.

DYRT: Noen matvareprodukter er 70 prosent dyrere i matbutikkene nå. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB
DYRT: Noen matvareprodukter er 70 prosent dyrere i matbutikkene nå. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB Foto: Erik Johansen

– Det ikke lurt å fylle opp skapene nå. Vent noen uker, sier økonomiprofessor Øystein Foros til Nettavisen.

Nettavisen har meldt at prisene på flere produkter hos lavpriskjedene Extra, Kiwi og Rema 1000 er blitt satt opp i slutten av januar og starten av februar. Brokkoli, kalkunskinke og Grandiosa-pizza er produkter som er blitt 70 prosent dyrere.

– I norske dagligvarebutikker er vi nå inne i de dyreste ukene i året. Bevisste kunder tar ikke storhandelen nå. Bruk det du har i fryseren, anbefaler Foros.

Økonomiprofessoren tror prisnivået vil normalisere seg i mars.

(©NTB)