Russiske og ukrainske delegasjoner møtes i Paris

Onsdag møtes representanter for Russlands og Ukrainas regjeringer i Paris, det første slike møtet siden spenningsnivået i regionen begynte å øke i november.

Møtet i Paris begynner klokka 12 og inkluderer også representanter fra Frankrike og Tyskland. Kilder ved den franske presidentens kontor sier samtalene i første rekke vil handle om humanitære grep, samt mulighetene for å holde formelle forhandlinger om utbryterregionen Donbass øst i Ukraina.

Siden prorussiske separatister i regionene Donetsk og Lugansk langs den russiske grensen tok kontrollen i 2014 har det vært væpnet konflikt i området. Men den har blitt stadig mer fastlåst. Konflikten har ifølge FNs anslag krevd mer enn 14.000 menneskeliv.

I november slo USA, EU og Nato alarm om en stor oppbygging av russiske soldater langs hele landets grense med Ukraina. Frykten er at Russland planlegger en større offensiv og invasjon av Ukraina.

Tyskland og Frankrike har fungert som fredsmeglere i konflikten siden 2014, men forsøk på å slutte fred mellom partene i Øst-Ukraina har gått i stå. Trilaterale samtaler ble holdt i begynnelsen av januar, med tyske og franske representanter som reiste til Moskva og Kiev, men russerne og ukrainerne satt aldri ved samme forhandlingsbord. Onsdag skal de altså gjøre det.

(NTB)