TRONDHEIM: En kvinne må møte i rett for drapsforsøk Foto: Ole Martin Wold / NTB
TRONDHEIM: En kvinne må møte i rett for drapsforsøk Foto: Ole Martin Wold / NTB

Kvinne i retten tiltalt for drapsforsøk med plantegift

En kvinne i 50-årene må tirsdag møte i Trøndelag tingrett tiltalt for å ha forsøkt å drepe sin tidligere ektemann med gift.

Påtalemyndigheten mener tiltalte ved flere anledninger fra juni 2019 til 28. mai 2020 forsøkte å drepe sin daværende ektefelle ved å forlede ham til «å spise og/eller drikke plantegift», skriver Adresseavisen.

Dette skal ha skjedd i deres bolig i Trondheim og i en annen kommune. Ifølge tiltalen ble mannen akuttinnlagt til sammen elleve ganger på sykehus i perioden. To ganger ble han sendt til sykehus med hjertestans.

Aktor Eli Reberg Nessimo sier at giftstoffet akonitin ble påvist i en blodprøve fra fornærmede. Det er i tillegg påvist akonitin på gjenstander i boligen deres. Akonitin er ifølge Store norske leksikon et stoff som finnes i planten tyrihjelm.

I tillegg til drapsforsøk, er kvinnen tiltalt for bedrageri etter at hun ifølge tiltalen skal ha foretatt åtte låneopptak i ektemannes navn. Til sammen skal det dreie seg om nærmere 1,2 millioner kroner fra oktober 2016 til mars 2019.

Den tiltaltes forsvarer, John Berg, sa i november i fjor til NRK at han ikke visste hvordan hans klient stiller seg til bedrageritiltalen.