SNUS I STAPPEN: Appetitten forsvant da Morten Andreassen fant en snus i kålrotstappen fra BAMA. Foto: Privat
SNUS I STAPPEN: Appetitten forsvant da Morten Andreassen fant en snus i kålrotstappen fra BAMA. Foto: Privat

Mistet matlysten da de så dette: – Ekkelt

Middagen til Morten Andreassen og samboeren ble spolert av det de fant i kålrotstappen. Han reagerer på hvordan han ble møtt av produsenten i ettertid.

«Vi bruker bondens grønnsaker i alle størrelser og fasonger, og kun naturlige råvarer», står det på pakken til BAMAs ferdiglagde kålrotstappe.

I pakken som Morten Andreassen kjøpte hjemme i Flesberg utenfor Kongsberg, hadde det også sneket seg inn en mer uvanlig ingrediens.

Etter at han allerede hadde tatt noen biter av maten, fant Andreassen nemlig en snus i kålrotstappen.

Trodde samboeren tullet

– Ved første øyekast trodde jeg det var samboeren min som hadde tullet, men han snuser ikke, sier Andreassen til TV 2.

Da de skjønte hva det var, mistet de matlysten.

ALDRI MER: Morten Andreassen forteller at det blir hjemmelaget kålrotstappe fra nå av. Foto: Privat
ALDRI MER: Morten Andreassen forteller at det blir hjemmelaget kålrotstappe fra nå av. Foto: Privat

– Vi ble veldig sjokkerte begge to, og veldig kvalme.

Andreassen er utdannet kokk, og lagde «flesk og duppe» fra bunnen av. Kålrotstappen kjøpte han ferdig, men det kommer han ikke til å gjøre neste gang.

Han forteller at han også kjente på kvalme natten etter, men sier han tror det kan skyldes den ekle opplevelsen, og ikke nødvendigvis noen matforgiftning.

Ikke tatt på alvor

Så fort han oppdaget snusen, tok Andreassen kontakt med produsenten BAMA, gjennom deres system for forbrukerhenvendelser.

– Jeg følte jeg ikke fikk ordentlig svar på hvordan det kunne skje. Det var ikke noe sånn «dette skal vi ta på alvor, og trekke tilbake de porsjonene som er berørt», sier han.

Han fikk beskjed om at han kan få refundert pakken, men etterlyser mer enn det han betegner som et standardsvar fra produsenten.

– Jeg ville lagt meg langflat.

– Ser forferdelig ekkelt ut

Produsenten bak kålrotstappen, BAMA, sier til TV 2 at de beklager opplevelsen til Andreassen.

– Her er det antakeligvis en ansatt som har benyttet seg av snus i produksjonslokalet, hvor posen etterpå har havnet i produktet, sier kommunikasjonsdirektør Pia Gulbrandsen i BAMA.

Hun understreker at bruk av snus er strengt forbudt i deres produksjonslokaler, og at de derfor vil gjennomgå rutinene og reglene med de ansatte på nytt.

BEKLAGER: BAMA beklager opplevelsen Andreassen hadde med kålrotstappen, men betegner det som en enkelthendelse. Foto: Privat
BEKLAGER: BAMA beklager opplevelsen Andreassen hadde med kålrotstappen, men betegner det som en enkelthendelse. Foto: Privat

– Dette ser forferdelig ekkelt ut, og må ha vært en svært ubehagelig opplevelse som vi beklager på det sterkeste. Ingen skal ha en sånn opplevelse med et produkt fra oss, sier Gulbrandsen når hun får se Andreassens bilder.

Trekker ikke tilbake produkter

Andreassen reagerer også på måten hans henvendelser ble møtt av forbrukerkontakt, og det sier Gulbrandsen at hun har forståelse for.

– Jeg skjønner at han ikke føler seg godt nok ivaretatt. Vi skal forsøke å gjøre det godt igjen i kontakt med forbruker.

Gulbrandsen forteller imidlertid at det ikke vil bli aktuelt å sende ut en advarsel, eller å tilbakekalle produkter fra samme produksjonsgruppe.

– Vi anser dette som en veldig beklagelig enkelthendelse.

Andreassen er likevel ikke i tvil om hvilken kålrotstappe han velger neste gang.

– Jeg kommer aldri til å kjøpe kålrotstappe igjen. Her blir det laget fra bunn av fremover, sier han.

Relatert